Воля – за те, що здався добровільно. Член терористичного угруповання “Харківські партизани” зробив явку з повинною в СБУ

Дата: 29.12.2015
Автор:

Замість вбиввати співвітчизників зброєю, виданою росіянами, харків'янин здав її в СБУ

Один з членів терористичного угруповання “Харківські партизани”, який розшукувався Службою безпеки України, добровільно здався спецслужбі.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

30-річний харків’янин розповів, що влітку минулого року його залучили до угруповання обманом: запросили на заробітки до російського Бєлгорода, відібрали документи та відправили до військового табору, змусили скласти підписку про співробітництво.

У таборі російські військові вчили його та інших диверсантів стріляти та закладати вибухівку. Згодом терористів направили до Харкова для підривів військкоматів, волонтерських пунктів, залізничних шляхів.

Харків’янин добровільно відмовився від співпраці з терористами та наприкінці грудня звернувся до Управління СБУ в Харківській області. Також він повідомив правоохоронцям місцезнаходження схованки зі зброєю та вибухівкою.

Співробітники СБ України вилучили зі схрону гранатомет “РПГ-22″, автомат Калашникова з набоями, магнітну міну СПМ, гранати Ф-1 та понад кілограм тротилу.

Оскільки ознак інших злочинів у діях харків’янина немає, то на підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України правоохоронцями буде подано клопотання до суду про звільнення його від кримінальної відповідальності.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру