У Франції на чемпіонаті Європи з футболу у якості гімну збірної України звучатиме пісня “Їхали козаки” від гурту “Тінь сонця”

Дата: 22.12.2015
Автор:
Як офіційний гімн збірної України на чемпіонаті Європи у Франції буде виконана пісня “Їхали козаки” гурту “Тінь сонця”.

 Відповідне рішення, як і обіцяли керманичі вітчизняного футболу, затвердили вболівальники під час конкурсного голосування, передають “Патріоти України”.

У голосуванні взяли участь більше 15 000 чоловік, причому пісня-переможець була додана в список варіантів не відразу, а після великої кількості пропозицій в коментарях. У підсумку пісня гурту “Тінь сонця” набрала 42% і обійшла найближчого конкурента – “Вставай” групи “Океан Ельзи” на п’ять відсотків.

З 16 по 20 грудня всі бажаючі мали змогу долучитися до загальнонаціонального проекту та обрати пісню, яка стане музичною візитною карткою нашої збірної та лунатиме перед оголошенням складу команди.

З самого початку конкурсу на розсуд вболівальників було подано 4 пісні та надано можливість запропонувати свій варіант. Початково конкурсна комісія виставила на обговорення такі твори: «Весна» (Воплі Відоплясова), «Вставай» (Океан Ельзи), «Смерека» (Мadheads), «Червона Рута».

Однак серед того, що запропонували в коментах виявилася і «Їхали козаки» (гурт “Тінь сонця”). Народ гаряче підтримав пропозицію і упорядники довнесли потужну козацьку пісню українського гурту до списку. Ось і результат:

1 місце – «Їхали козаки» (Тінь сонця) – 42 %

2 місце – «Вставай» (Океан Ельзи) – 37 %

3 місце – «Червона Рута» – 9%

4 місце – «Весна» (Воплі Відоплясова) – 4%

5 місце - «Смерека» (Мadheads) – 3%

Мабуть не останню роль зіграв і той факт, що пісня ця для наших спортсменів вважається «фартовою», а фани, як і гравці – народ переважно забобонний. Під звучання «Козаків» виходить на боксерський ринг Олександр Усик – і тьху-тьху-тьху, як говориться…

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру