Україна поставить 30 літаків “Бандера” для королівських ВПС Саудівської Аравії

Дата: 19.12.2015
Автор:
Державне підприємство “Антонов” і компанія Тaqnia Aeronautics підписали Меморандум про взаєморозуміння. Саудівці хочуть просувати Ани і в інші країни, а для українських патріотов він уже однозначно “Бандера”, хоча офіційно назва ще не закріплена.
Документ підтверджує намір сторін здійснити поставку 30 літаків Ан-178 для Королівських Військово-повітряних сил Саудівської Аравії. Підписання договору про наміри відбулося 17 грудня, повідомляє прес-служба “Антонова”, зазначають Патріоти України.
Президент Taqnia Aeronautics Алі Мохаммед Аль-Гамді зазначив, що вибір на користь Ан-178 був зроблений завдяки його технічним характеристикам. “Його значними перевагами в порівнянні з іншими літаками цього класу є ціна і низькі експлуатаційні витрати”, – зазначив високопоставлений саудівець.

Taqnia Aeronautics планує просувати Ан-178 на ринки інших країн Близького Сходу. В той же час, перший віце-президент ДП “Антонов” Алексаднр Коцюба заявив, підписання меморандуму підтверджує інтерес у потенційних замовників до Ан-178.

У листопаді цього року “Антонов” і Тaqnia Aeronautics уклали угоду про просування українських літаків в Саудівській Аравії.

Нагадаємо, Ан-178 — український середній військово-транспортний турбореактивний літак, розроблений 2010 року на базі пасажирського Ан-158. Перший політ відбувся 7 травня 2015. Швидкість – 825 км/год, висота польоту — до 12,2 км, дальність — до 5,5 тис. км. Вантажопідйомністю до 18 тон. Може сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі з ґрунтовим покриттям. Вартість, залежно від модифікації, складає $ 25 – 70 млн

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру