Новітній український танк “Азовець” невдовзі вирушить на фронт

Дата: 29.11.2015
Автор:

В Україні створили інноваційний танк “Азовець” для ведення бою в міських умовах.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook очільник МВС України Арсен Аваков. “Практично готовий до випробувань. Наш перший прототип, як ми його називаємо – інноваційний міський танк! Мобільність і реагування на швидкісні загрози. Суперзахищений. Сучасне озброєння для двох незаселених танкових башт”, – цитує Авакова tsn.ua .

Окремо Аваков подякував харківським інженерам та конструкторам, які провели відмінну роботу. “Як і ті патріоти, хто допомагав своїми коштами. Спасибі вам!” – додав він.  Своєю чергою у прес-службі МВС України розповіли, що створений танк має два бойових модулі, які дають змогу їхнім операторам контролювати обстановку, маючи сектор огляду у 180 градусів кожен. “На озброєнні танк має спарені авіаційні гармати зі значною скорострільністю. Крім того, розробники спроектували унікальний захист машини, який дає їй змогу протистояти майже всім відомим боєприпасам, передбаченим для враження броньованої техніки. Керує бойовою машиною екіпаж з чотирьох бійців”, – зазначили у відомстві.

Від “Козацького краю”: дітище командира полку “Азов” Андрія Білецького, інноваційний танк “Азовець” високо оцінюється фахівцями, які вважають його по деяких позиціях навіть кращими від бойових машин “Бредлі” (США) та “Намер” (Ізраїль), які призначені для виконання подібних бойових завдань.

 Бойове оснащення танка “Азовець”: 2 скорострільні (до з тисяч пострілів за хвилину) авіагармати ГШ-23;  3 мортири зі шрапнельними зарядами; 2 протитанкові ракетні комплекси – “Стугна” та “Корсар”. Танк має 4 ступені захисту, найцікавіший з яких – блоки активного захисту системи “Ніж”, які міні-вибухом відсікають і знищують ворожі заряди у разі потрапляння їх в броню “Азовця”. Вартість одного такого блока – 200 доларів, “Азовець” має 500 таких блоків.

Загальна вартість танка сягне порядка 5 мільйонів доларів, що співставно з вартістю того ж американського “Бредлі”. Це дійсно народний танк, бо кошти для нього збирала вся Україна. Водночас, “Азовець” не має ціни у тому відношенні, що в ньому враховано абсолютно усі нюанси ведення сучасного бою в умовах фронту та вуличних боїв.

До команди конструкторів, окрім фахівців-інжерів конструкторського бюро з Харкова увійшли і “практики” з полку “Азов”. Причому один з них, боєць Євген Сітенко (позивний “Стаф”) втратив на фронті ногу – він заявив, що зробить все можливе, щоб його побратими по “Азову” більше не несли бойових втрат. І щоб ніс максимальні втрати ворог України!

Підготував Ярослав ЗВЕНИГОРА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру