Канадці українського походження завершили роботу над художнім фільмом про Голодомор “Гіркий врожай”

Дата: 28.11.2015
Автор:

Кадр із фільму "Гіркий врожай"

Наступного, 2016 року у прокат вийде новий художній фільм про Голодомор «Гіркий врожай», знятий канадцями українського походження Джорджем Менделюком, Ієном Ігнатовичем та Річардом Бачинським.

Головні ролі у фільмі зіграли британські актори, а самі зйомки проходили на території України та Британії. Розказати світу про трагічну подію в історії України та показати незламний дух українців перед лицем терору та агресії – основне завдання фільму, зазначають продюсери та сценаристи. Попередній показ для дистриб’юторів у американському Лос-Анжелесі та британському Лондоні приніс фільму схвальні відгуки.

Показати незламний дух українців перед лицем сталінської агресії – основна мета фільму, говорить  продюсер фільму з Канади Ієн Ігнатович і зазначає, що англомовний фільм дасть світу додаткову можливість краще зрозуміти Україну сьогодення і причини агресії Росії в Україні.

Цікава деталь: більшість сцен фільму знімалася в Україні “напівпідпільно”, без афішування сюжета фільму, оскільки в той час у країні ще правив Янукович. Робота над фільмом завершилася всього через два дні після втечі Янукоча до Росії – у лютому 2014 року…

За матеріалами “Радіо Свобода”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру