Меджліс диктує умови окупантам у Криму: електроенергія – в обмін на політичних в’язнів

Дата: 23.11.2015
Автор:
На окупований півострів може повернутися електроенергія з України. Натомість активісти вимагають негайного звільнення десяти політичних в’язнів у Криму, та виконання ще низки вимог.

 Активісти незабаром пустять ремонтників до повалених опор електропередач і півострів Крим отримає електроенергію. Про це заявив виданню ВВС Україна лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, інформують Патріоти України.

“Зараз вже учасники акції погодились пустити ремонтників на лінії. Думаю, що світло Криму все ж таки буде увімкнене,” – заявив пан Джемілєв.

На уточнювальне питання, чи пустять ремонтників на всі чотири повалені лінії, пан Джемілєв відповів: “Ремонтники самі подивляться”.

За його словами, натомість активісти вимагають негайного звільнення десяти політичних в’язнів у Криму, а також згодом виконати ще низку вимог. “Ми висунули свої умови: звільнення політичних в’язнів у Криму, їх там більше десяти людей. Створення комісії із розслідування викрадення та вбивств людей. Допуск міжнародної моніторингової групи для розслідування ситуації з правами людини на території Криму та відновлення демократичних свобод,” – заявив Джемілєв.

Окрім того, за словами політика, новий контракт на постачання електрики до Криму на 2016 рік має бути укладений не з “конфіскованим окупантами Крименерго”, а напряму з міністерством енергетики Росії.

Нагадаємо, в Криму сьогодні вихідний день через відсутність електрики внаслідок підриву ЛЕП у Херсонській області в ніч проти 22 листопада.

На Україну припадає близько 70% споживання електроенергії півостровом. Підрив ЛЕП фактично повністю знеструмив Крим.

Сьогодні ж у Криму окупаційна “влада” закликала жителів півострова “готуватися до найгіршого”, бо навіть на найпримітивнішому рівні вирішити цю проблему Росія не може як мінімум до кінця грудня.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру