З подачі бійця “Айдару” суд відмовився визнати пійманих російських ГРУшників військовополоненими

Дата: 11.11.2015
Автор:

Від них відмовилася Росія... Відмовився і Кремль, який відправив їх воювати в Україну

Голосіївський райсуд Києва відмовив у задоволені клопотання захисту і не визнав росіян Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова військовополоненими.

Адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська на засіданні просила Голосіївський райсуд відкласти розгляд справи спецназівців до рішення ВАСУ, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Вона зазначила, що від визначення статусу її підзахисного залежить подальший хід розгляду кримінального провадження.

Прокуратура виступила проти цього клопотання.

Потерпілий у даній справі, поранений у бою за участю Єрофеєва й Александрова боєць батальйону “Айдар” Богдан Гаркуша виступив проти визнання Єрофеєва військовополоненим: за його словами, в Україні не оголошено війну, а проводиться антитерористична операція, і підсудних він вважає терористами.

Суд відмовив у задоволенні клопотання Соколовської.

Колегія Голосіївського райсуду встановила порядок дослідження доказів та допиту і оголосила перерву у суді до 17 листопада, передає ВВС Україна.

2 листопада позов захисту спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва з проханням визнати їх військовополоненими надійшов у Вищий адміністративний суд України.

За словами Соколовської, відповідачем за даним позовом є Україна в особі президента України Петра Порошенко, третьою особою – Генпрокуратура, СБУ й товаристо Червоного хреста України, яке нібито визнає їх військовополоненими.

У вівторок захист заявив, що готує уточнення до свого позову у ВАСУ.

Крім того, адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу Александрову й Єрофееву з утримання під вартою на домашній арешт.

У випадку визнання Єрофеєва й Александрова військовополоненими, до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції, а не кримінальне переслідування.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру