Президент США в ООН закликав Росію відмовитися від агресії щодо України

Дата: 28.09.2015
Автор:

Президент США Барак Обама закликав Росію відмовитись від агресії проти України і пояснив небезпеку анексії Криму та агресії на Сході України.

Про це він сказав у своєму виступі в ООН.

“Подумайте про анексію Криму та агресію на Сході України…Ми не можемо стояти осторонь, коли суверенітет та територіальна цілісність підпадають кричущому порушенню”, – заявив Обама.

“Те, що відбулось в Україні, може повторитись у будь-якій країні світу. Ось – основа тих санкцій, які ми запровадили зі своїми партнерами”, – додав президент США.

“Санкції – не прагнення повернутись до “холодної війни”. В Росії ЗМІ під контролем держави можуть демонструвати ці факти у якості нової сили Росії… Багато хто у США знову каже, що ось знову спалахнула “холодна війна”. Але гляньте на результат. Народ  України зараз найбільше зацікавлений у тому, щоб приєднатися до Європи, а не до Росії”, – сказав Обама.

За його словами, якби РФ працювала з Україною, то мала б користь і для себе.

“Через санкції зупинився рух капіталів, йде спад економіки, падає рубль, відбуваєть іміграції освічених росіян”, – заявив Обама.

За його словами, США наполягають, щоб “ця криза (в Україні) була вирішена таким чином, щоб забезпечити визначення свого майбутнього, контролю над своєю територією для сучасної демократичної України”.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру