Прикордонники затримали екс-дупатата Севастопольської міськради – зрадника України

Дата: 23.09.2015
Автор:

Учора при виїзді з материкової частини України до Криму, у районі прикордонного переходу «Каланчак», прикордонна служба затримала колишнього депутата севастопольської міськради Володимира Галічого, який голосував за входження Криму в РФ, повідомляє кримське видання «Севастопольська газета».

Колишній депутат Севастопольської міськради Галічий повертався до Криму зі своєю сім’єю з Черкаської області.

Як розповіла дружина Галічого Ніна, вони з чоловіком 5 вересня без проблем в’їхали на територію материкової України за українськими паспортами для поїздки до родичів. 22 вересня вони вирушили назад до Криму.

«Учора о 15.00 ми приїхали на «Каланчак». Прикордонники, митниця, перевірка документів. Раптом біжать три автоматники, передають по рації – не оформляти документи. Чоловіка затримали і повели, – розповіла жінка. – Як мені пояснили, Служба безпеки України надіслала постанову Печерського суду від 27.08.2015 про те, що Галічий звинувачується у зраді Батьківщині».

О 3.00 ночі 23 вересня він повідомив, що його везуть до Києва.

У Державній прикордонній службі «Українській правді» підтвердили цю інформацію, проте відмовились повідомляти, де саме перебуває затриманий.

– Дійсно, можемо підтвердити, що вчора ми виконали доручення правоохоронних органів і на пропускному пункті «Каланчак» затриманий громадянин України Галічий, який свого часу перебував на посаді голови Ленінської РДА та депутата міськради Севастополя, – сказав речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Галічий був серед 49 депутатів міськради Севастополя, які ухвалили рішення про входження міста до складу Росії як суб’єкта РФ і про участь у загальнокримському псевдореферендумі 16 березня 2014.

За інформацією видання, яке називає затриманого громадянином Росії, з ранку 23 вересня ситуацією займаються в апараті повноважного представника президента РФ в окупованому Криму Олега Белавенцева, підключено Міністерство закордонних справ РФ і дипломатичне представництво РФ у Києві.

Довідка

Стаття 111 КК України державна зрада передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Зауважимо, що, згідно з біографією Володимира Галічого, у 1965-1966 роках він працював автослюсарем міжколгоспбуду в Золотоноші.

www.procherk.info

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру