В Україні запускають виробництво унікального автомата “Малюк”, який значно перевершує автомати Калашникова

Дата: 18.09.2015
Автор:

Автоматом вже зацікавилися Нацгвардія і ЗСУ. Розробники, виробники і потенційні споживачі уклали угоду про організацію виробництва унікального українського автомата нового покоління “Малюк”. Про це повідомляє Defence express.

Автомат планувався як модернізована версія радянських АКМ і АК-74. Після низки конструктивних змін і проведення певних випробувань, нова зброя за показниками точності, надійності та зручності значно перевершила свої прототип і є самостійною одиницею стрілецької зброї.

Порівняно з автоматом Калашникова, у “Малюка” значно менша віддача, і ним можна управляти однією рукою – знімати з запобіжника, вести вогонь, міняти магазин і перезаряджати.

В “Асоціації власників зброї” зазначають: оновлений український автомат “Малюк” має хороші шанси для поширення як усередині країни, так і перспективи просування на світовому ринку стрілецької зброї. У цьому сегменті вітчизняний автомат зможе зайняти нішу поряд із аналогічними зразками провідних виробників світу. Конструкція уніфікованого автомата, який підійде як правші, так і лівші, дозволяє зручніше і швидше міняти магазини. Крім того, ресурс цівки збільшено більш ніж удвічі в порівнянні з ресурсом цівки автомата Калашникова, завдяки оптимальному використанню енергії порохових газів і конвекційної системи відводу тепла від цівки.

Як повідомляється, “Малюк” був сконструйований за схемою “булл-пап”, що дає можливість встановлювати додаткові оптичні та механічні пристрої (приціл, рукоятки, сошки, глушник).

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру