ФСБ завербувала, озброїла і відправила російського “зека” воювати проти України. А той здався сам і здав українцям зброю…

Дата: 06.09.2015
Автор:

Бажаючи отримати м’якше покарання, у зоні АТО українським військовим все частіше добровільно здаються бойовики – як з числа місцевих, так і найманці з Росії…

Співробітники СБУ затримали поблизу села Славне Мар’їнського району Донецької області громадянина РФ, який брав участь у бойових діях у складі незаконних збройних формувань “ДНР”. Громадянин Росії, бойовик на прізвисько “Румин“, під час затримання був одягнутий у військову форму російського зразка, при собі мав РПГ-26 та гранату Ф-1. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

За його словами, під час відбування покарання у виправній колонії на території РФ він був завербований співробітником ФСБ для участі в бойових діях у складі незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР”. Росіянин чергував на спостережних пунктах бойовиків у складі підрозділу терористичного угруповання “Оплот” та брав участь у встановленні позицій Збройних сил України. Бойовик безпосередньо здійснював корегування артилерійського вогню по позиціях сил антитерористичної операції у районі села Тарамчук Мар’їнського району Донецької області. Він розповів, що з часом, побачивши низькі моральні якості терористів, відсутність перспектив самопроголошеної “республіки”, відверту брехню проросійських ЗМІ щодо реальної ситуації на Донбасі, прийняв рішення здатися з особистою зброєю силам антитерористичної операції.

Ще один з  бойовиків “ДНР”, громадянин України, добровільно відмовився від участі в бойових діях на боці терористів та повернувся на територію, підконтрольну Україні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ. “До своїх рідних повернувся ще один учасник незаконних збройних формувань, який пройшов бойову підготовку та був зарахований до терористичного підрозділу “Восток ДНР”. Колишній бойовик добровільно звернувся до органів МВС з відповідною заявою про свою участь у незаконних збройних формуваннях”, – зазначили в СБУ.

Втікач зізнався у скоєному злочині та погодився надавати будь-яку допомогу слідству. “У подальшому це може стати приводом для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності”, – підкреслили в СБУ.

 http://patrioty.org.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру