У Верховній Раді пропонують “відновити історичну справедливість” – розмінною монетою гривні зробити рубль замість копійки

Дата: 11.08.2015
Автор:

Такий вигляд мали срібні гривні держави Русь зі столицею в Києві. Для оплати дрібніших покупок від гривні мечем чи сокирою відрубували шматочок срібла - звідси й назва грошового дріб'язку -"рубль"...

Нардеп Олег Мусій пояснив, що даний законопроект розроблено з метою приведення найменування меншої частки грошової одиниці в Україні до історично обґрунтованої назви.

Депутат Верховної Ради, колишній міністр охорони здоров’я Олег Мусій пропонує перейменувати копійку на рубль. Відповідний законопроект уже зареєстровано в Апараті парламенту.

За словами пана Мусія, історичною назвою меншої частини гривні – грошової одиниці часів Київської Русі – був саме “рубль”, а не “копійка”.

“Із багатьох історичних джерел ми дізнаємось, що меншою частиною гривні був саме рубль. І саме рубль, а не копійка, був часткою гривні. З часу введення грошової одиниці в Україні – гривні, без історичного обґрунтування її меншу частину було названо словом “копійка”. А з усіх історичних джерел вбачається, що копійка є частиною саме рубля, а не гривні.

Отже з часів Русі (України) на нашій території грошовими одиницями були гривня та її менша частина рубль. Прийняття проекту Закону “Про внесення змін до деяких Законів України щодо введення історично обґрунтованого найменування рубль як меншої частини грошової одиниці України гривні” відновить історичну справедливість у застосуванні назви рубля, як меншої частини грошової одиниці в Україні – гривні”, – підкреслив Олег Мусій.

 http://patrioty.org.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру