Фестиваль “Червона Рута” збере в Маріуполі учасників з усієї України, включно з Кримом, а також зі співаками з Канади, США, Австралії та Європи

Дата: 11.08.2015
Автор:

  

З 18 по 20 вересня 2015 року в м. Маріуполь відбудуться фінальні заходи  ХІV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”. Про це йдеться у листі, надісланому на адресу “Козацького краю” виконавчим директорм фестивалю Мирославом Мельником.

 “Червона рута” – найавторитетніший і найбільший в Україні україномовний фестиваль сучасної молодіжної музики, який відкрив і вивів на велику сцену більшість українських зірок української масової музики.

За 25 років Дирекцією фестивалю проведено тринадцять фестивалів: у Чернівцях (1989 р., 2009 р.), Запоріжжі (1991 р.), Донецьку (1993 р.), Криму (Севастополь-Сімферополь 1995 р.), Харкові (1997 р.), Дніпропетровську (1999 р.), Києві (2001 р., 2003 р., 2005 р., 2007 р., 2011 р., 2013 р.).

Переможцями фестивалю “Червона рута” різних років були: Руслана, Ірина Білик, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Марія Бурмака, Віктор Павлік, Сестри Тельнюк, Альоша, Еріка, Ілларія, гурти “ВВ”, “Брати Гадюкіни”, “Моторолла”, “Крихітка Цахес”, “Скрябін”, “Тартак”, “Танок на майдані Конго”, “Піккардійська терція”, “Плач Єремії”, “Кому вниз”, «ТаРута», «ПоліКарп», «Фолькнери», «Дах Дотерс» та багато інших. Усі вони сьогодні стали зірками української масової музики та відомими не тільки в Україні, але й поза її межами.

У 2014-2015 роках проходить вже ХІV Всеукраїнський фестиваль “Червона рута”, який складається з двох етапів – відбіркового і заключного.

У 2014 році за підтримки Міністерства культури України, Державного комітету телебачення та радіомовлення України Дирекцією фестивалю було проведено перший етап: 25 відбіркових конкурсів. В них взяло участь близько 3000 гуртів і солістів з усіх регіонів України, у т.ч. і Криму – це понад 5000 осіб. На кожному конкурсі були визначено переможців, які отримали право виступати у фіналі фестивалю та представляти свій регіон на всеукраїнському рівні.

Мета проведення фестивалю «Червона рута»:

-         залучити українську молодь до формування патріотичної свідомості засобами української масової музики;

-         ефективніше привернути увагу світової громадськості до подій пов’язаних з загрозою державності України, засвідчити прихильність європейським цінностям, знайти підтримку у світового співтовариства, формувати імідж сильної та незламної європейської нації з глибокими історичними та культурними традиціями.

-         відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену;

-         здійснити пряму трансляцію в ефірі світових інформаційних мереж, забезпечити  відеозйомку заходів фестивалю з застосуванням сучасних технологій, змонтувати нові музичні програми української масової музики та безкоштовно надати в ефір телеканалів, радіостанцій, інтернет України й за кордоном.

ХІV Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики “Червона рута” у Маріуполі відбудеться за підтримки:

- Кабінету Міністрів України (доручення Кабінету Міністрів України від 27.05.15р. № 21762/1/1-15)

- Міністерства культури України

- Міністерства інформаційної політики України

- Міністерства оборони України

- Міністерства внутрішніх справ України

- Державного комітету телебачення і радіомовлення України

- Донецької обласної державної адміністрації

- Маріупольської міської ради

Програма фестивалю (орієнтовна):

18-19 вересня, зали. Заключні конкурси за участю переможців 25-ти відбіркових

конкурсів 2014 року з усіх регіонів України (350 осіб) у жанрах:

- український автентичний фольклор;

- популярна музика;

- патріотична бардівська пісня

- сучасна танцювальна музика

- рок музика

- експериментальна музика

18 вересня, зал.   Концерт рок-гуртів м. Маріуполь

19 вересня, зали. Концертні виступи  гостей фестивалю – переможців фестивалю

«Червона рута» попередніх років

20 вересня, зал. Концертні виступи  гостей фестивалю – виконавців української

діаспори з Канади, Америки, Австралії та Європи.

20 вересня, центральна площа. Гала-концерт лауреатів та дипломантів фіналу,

гостей фестивалю – зірок української естради та української діаспори

18-20 вересня, зали, клуби. Супутні заходи (показ кінофільмів, виставки, круглі столи,

дебати, прес-конференції ЗМІ, виставки і та ін.).

Короткий опис програми фестивалю:

Протягом трьох днів заходи пройдуть на центральній площі та в концертних залах міста. Вони включатимуть проведення фінальних змагань, концерту виконавців української

діаспори з Канади, Америки, Австралії та Європи, Гала-концерту нових переможців фестивалю за участі зірок української естради – лауреатів “Червоної рути” минулих років та ін., супутні патріотично-виховні заходи. Ці Заходи відвідають понад 50000 глядачів.

У фінальних змаганнях візьмуть участь 350 молодих виконавців – переможців відбіркових конкурсів з усіх регіонів України, у т.ч. і Криму.

Змагання пройдуть відразу у шести найпопулярніших музичних жанрах (сучасної бардівської патріотичної пісні, популярної, сучасної танцювальної, експериментальної та рок музики, українського автентичного фольклору). Спеціально для участі у фестивалі молодими музикантами буде створено й виконано близько 300 нових пісень українською мовою.

Проведення фестивалю «Червона рута» викличе широкий резонанс в суспільстві, пожвавить інфраструктуру послуг міста, дасть можливість розширити зв’язки та спілкування мешканців Маріуполя з гостями фестивалю – відомими та починаючими музикантами, художниками, письменниками, кінематографістами, журналістами українських та зарубіжних ЗМІ, організаторами, глядачами з усіх регіонів України, сприятиме взаємообміну творчих сил, налагодженню динамічного спілкування в туристичній площині, створить привабливий клімат для охочого відвідування міста українськими громадянами та громадянами інших країн.

Усі заходи фестивалю, як завжди, будуть безкоштовні. Їх відвідають мешканці Маріуполя, гості міста, військовослужбовці збройних сил України, громадяни різних соціальних і вікових категорій.

Про всі новини щодо проведення фестивалю “Червона рута” у Маріуполі  ”Козацький край” регулярно інформуватиме своїх читачів.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру