Флешмоб від “Бандерштату”: більше тисячі українців вишикувалися, утворивши собою слово “ПЕРЕМОГА”

Дата: 04.08.2015
Автор:

У Луцьку відбувся один з наймасштабніших музичних фестивалів Західної України – «Бандерштат». За три дні він зібрав понад 5 тисяч людей та більш ніж 30 гуртів на двох сценах.

Незважаючи на те, що головна сцена фестивалю щодня розпочинала роботу лише після 17:00, відвідувачі фестивалю не нудьгували вже із самого ранку п’ятниці. У перший день фестивалю, як і в наступні, гості мали можливість узяти участь у різноманітних дискусіях – так званих гутірках. В їх рамках своїми думками з фестивальниками ділилися громадські та культурні діячі, політики, військові та поети. Також фестиваль складався з літературної сцени, «Бандер фуд-фесту» і навіть військових вишколів.

Щодо головної, музичної сцени «Бандерштату», то хедлайнерами були «Ролікс», «Тартак», «Brutto», «Onuka» та «Otorvald». Також тішили своїми виступами відвідувачів такі гурти, як «Серцевий напад», «Фіолет», «Morphine Suffering», «Riffmaster», «Epolets», «Карна», «Флайза», «АННА» та «Тінь Сонця».

Третій фестивальний день «Бандерштату» був найочікуванішим та найчисленнішим. Він зібрав рекордну кількість людей – понад 5 тисяч. До відкриття головної сцени чимало людей відвідали гутірки з письменником Василем Шклярем, ветеранами УПА та режисером Олексієм Саніним.

Почути фестивальні емоції та враження змогли і слухачі радіо «Вголос». У прямому ефірі атмосферою та закулісними розповідями ділилися Сашко Положинський, Женя Галич («Otorvald») та «Onuka».

А родзинкою завершального фестивального дня став флешмоб – заклик до перемоги на Сході України. Понад тисяча відвідувачів фестивалю сформували своїми тілами слово «ПЕРЕМОГА». У такий спосіб учасники флешмобу побажали якнайшвидшої перемоги над російським агресором на Сході України.

Завершував фестиваль білорусько-український гурт «Brutto» на чолі з екс-фронтменом групи «Ляпіс Трубєцкой» – Сергієм Міхалком. Та й це був не кінець. Незважаючи на те, що це була остання ніч фестивалю, акустична сцена все одно працювала і тішила відвідувачів виступами «Piano Extremist», гурту «Леді Арлет» та інших. Отже, «Бандерштат-2015» цьогоріч уже попрощався з фестивальниками, однак пообіцяв неодмінно повернутися наступного року.

Фестивальне літо триває,  наступними патріотичними фестивалями будуть “Запорозький Спас” 14 серпня на острові Хортиця (Запоріжжя),  «Zaxidfest» 14-16 серпня у с. Родатичі Львівської області та “Голосіївська криївка” 15-16 серпня у парку Рильського в Києві.

www.vgolos.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру