У Росії триває серія військово-технічних провалів: бойовий вертоліт розбився під час показових виступів

Дата: 02.08.2015
Автор:

Фото з місця катастрофи

Під Рязанню в Росії на полігоні “Дубрович” один з вертольотів пілотажної групи “Беркутів” розбився при виконанні одного з елементів пілотажу.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дані Міноборони РФ.
“2 серпня при виконанні пілотажної групою “Беркут” демонстраційних польотів на аеродромі полігону “Дубрович” у Рязанській області зазнав катастрофи вертольот Мі-28. Виконуючи програму вищого пілотажу, вертоліт увійшов в плоский штопор і здійснив жорстку посадку”, – вказано у повідомленні.

Внаслідок НП один пілот загинув, стан другого – задовільний. На місці працюють медики і пожежники, а також комісія головного командування ВПС РФ. Аеродромні служби на місці падіння вертольота загасили пожежу.

За свідченням очевидців, у вертольота відмовив хвостовий гвинт. Після виконання фігури пілотажу “розпуск” вертоліт почав кружляти навколо своєї осі і знижуватися. В результаті машина впала і загорілася.
Головком ВПС Росії Віктор Бондарєв розпорядився призупинити польоти вертольотів Мі-28.
НТВ з посиланням на очевидців повідомило подробиці трагедії: Мі-28 розбився під час виступу на міжнародному конкурсі льотного вишколу “Авіадартс”, у машини відмовив хвостовий гвинт.
Мі-28Н “Нічний мисливець” – ударний вертоліт, призначений для пошуку і знищення техніки і живої сили противника.
2 серпня на авіаполігону “Дубрович” заплановано проведення авіашоу, міжнародний конкурс “Авіадартс” з численними глядачами – трибуни розраховані на 4,5 тисячі посадочних місць, а загальна місткість полігону становить 20 тисяч гостей.
У ході шоу екіпажі мали змагатися в умовах, максимально наближених до бойових. Крім бойового застосування екіпажі готувалися продемонструвати техніку пілотування, новинки повітряної розвідки, швидкість виявлення цілі і точність її поразки.

Нагадаємо: з початку літа в авіакатастофах Росія втратила 7 бойових літаків. Частина авіакатастроф сталася в безпосередній близькості від кордону з Україною.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру