Генштаб України в степах біля Криму сформує мусульманський батальйон

Дата: 01.08.2015
Автор:

Міністерство оборони України прийняло рішення про створення мусульманського батальйону, що складається з кримських татар, чеченців, узбеків та інших національностей.

“Зараз прийнято рішення про створення мусульманського батальйону, який буде підпорядкований Міністерству оборони України і який переважно буде дислокувати в прикордонній з Кримом Херсонській області”, – повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на II Всесвітньому Конгресі кримських татар в Анкарі.

Вже виявили бажання служити в такому батальйоні досить велика кількість чеченців, інгушів, азербайджанців, узбеків та інших національностей, які хотіли б внести в свій внесок у справу відстоювання незалежності та територіальної цілісності України.

“Цей же батальйон може бути використаний для контролю над проходженням людей і вантажів на кордонах між окупованим Кримом і материковою частиною України, а після звільнення Криму від окупації – для забезпечення правопорядку і запобігання на півострові різного роду можливих заворушень”, – передає слова Джемілєва інформагентство QHA . Також Мустафа Джемілєв вважає, що татари, які покинули Крим, повинні сконцентруватися в Херсонській області. “У тій же Херсонській області ми вважаємо за доцільне сконцентрувати всіх наших співвітчизників, які змушені зараз покидати свою батьківщину і розселятися в інших областях України. Цим ми можемо досягти декількох цілей. По-перше, проживаючи разом, у своєму мовному та релігійному середовищі, у них буде менше ризиків втратити свою національну ідентичність, по-друге, дасть можливість побудувати і відкрити там національні школи та культові установи”, – сказав він.

http://patrioty.org.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру