Нацбанк вводить у обіг срібну з позолотою монету, присвячену Київському князю Володимиру

Дата: 28.07.2015
Автор:

Нацбанк вводить в обіг монету, присвячену діяльності князя Володимира та тисячоліттю з дня його упокоєння.

Срібна монета номіналом 20 гривень важить понад шістдесят грамів. НБУ впевнено називає цю монету найкращою, які випускав банк. Нумізматам вона обійдеться у майже тисячу сто гривень, проте в Нацбанку запевняють, що колекціонери вже вишикувались у чергу.

Сама постать князя і фрагмент стародавнього Києва виділені позолотою. На аверсі зображено срібляник – одну з перших монет, які карбували в Київській державі, а також назви племен, які населяли територію Русі. На реверсі – сам князь і чотири медальйони з його здобутками – Хрещення Київської Русі, економічний розвиток, захист кордонів і власне – друк перших державних грошей. До того ж майстри  візуально зістарили монету, щоб наблизити публіку до тих часів. “Дійсно, вона справляє враження, над нею є такий наліт часу, що допомагає глядачеві ще більше ввійти в цей образ і в той час”, – розповів керівник відділу розроблення дизайну банкнотно-монетного двору НБУ Роман Чайковський.

Нагадаємо, раніше у Нацбанку назвали три кращі монети, які ввели в обіг торік. Перемогу здобула 50-гривнева монета “200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка”.

http://expres.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру