Українські прикордонники, намальовані литовською художницею – на виставці в аеропорту “Бориспіль”

Дата: 20.07.2015
Автор:

Сьогодні, 20 липня в аеропорту “Бориспіль” відбулось відкриття виставки робіт литовської художниці Беати Куркуль, яка створила серії графічних зображень про прикордонників, які захищають Україну в зоні проведення АТО, передає УНН з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України.

У заході взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, представник посольства Литви Гвідас Керушаускас, виконуючий обов’язки генерального директора аеропорту “Бориспіль” Євген Дихне, волонтери та представники громадських організацій, які допомагали у відкритті виставки і безпосередньо самі прикордонники, які стали героями картин.

Під час виставки можна було ознайомитися з творчістю художниці та поспілкуватися з нею. Варто відзначити, що українські прикордонники – улюблена тема майстра, адже деяких героїв своїх сюжетів вона знає особисто і створювала картини для них. Практично всі персонажі картин – реальні люди.

Крім творчості разом з чоловіком пані Беата займається також і волонтерською діяльністю і допомагає прикордонникам, які зараз беруть участь в антитерористичній операції.

Голова ДПС зазначив, що йому дуже приємно, що саме героїчні дії прикордонників надихають художницю до створення таких фотографій і подякував пані Беаті за її творчий внесок.

“Герої картин – це не уявні образи, а діючі військовослужбовці. Споглядаючи ці картини, наступні покоління будуть рівнятися на цих хлопців і брати приклад саме з них”, – додав В.Назаренко.

http://infoline.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру