Російська газета визнає: малайзійський “Боїнг” був збитий саме російським “Буком”

Дата: 13.07.2015
Автор:

Рештки “Боїнга” на Донбасі. Фото: tsn.ua

Російське видання розповіло про маршрут та час доставки фатального “Бука” на Донеччину, який став причиною загибелі майже 300 пасажирів авіалайнера.

“Боїнг-777″ майже рік тому був збитий саме з російського ЗРК “Бук”. Про це йдеться в розслідуванні катастрофи, опублікованому російською “Новою газетою“, повідомляють Патріоти України.

“Пускова установка ЗРК” Бук “(в єдиному екземплярі, без належного комплекту, що складається зі станції виявлення і вказання цілі, командного пункту і пуско-заряджувальної установки) зайшла з Росії на територію “ЛНР” 14 липня 2014 року”, – йдеться у публікації видання.

У Краснодоні “Бук” розмістили в порожніх армійських складах, де він і простояв весь світловий день. “В ніч з 14 на 15 липня, знову під час комендантської години, ракетна установка проробила наступний, на перший погляд не зовсім логічний, маршрут: Краснодон – Первомайськ – Красний Луч. В ніч з 15 на 16 липня “Бук” був доставлений в район Сніжне – Торез. Передача “Бука” донецьким пройшла в Сніжному “, – пише видання.

Вранці 17 липня ЗРК був відправлений на позиції в район Сніжного, де і збив боїнг “Малайзійських авіаліній”. За версією російської газети, бойовики очікували зустріти на висоті 7000 метрів український Ан-26, але, не маючи радіолокаційної станції, переплутали його з “Боїнгом” рейсу МН17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. “Після чого пішли переможні реляції про чергове “пташкопадіння”, а потім усвідомлення всієї жахливості катастрофи, яку вони здійснили”, – йдеться у публікації розслідування.

Відзначимо, що дана версія озвучувалася відразу ж після авіакатастрофи, але офіційна Москва весь час заперечує її.

На початку цього місяця Рада безпеки Нідерландів розіслала країнам, які брали участь у розслідуванні авіакатастрофи чорновий варіант звіту. Остаточний варіант розслідування планують оприлюднити в жовтні. Росія, яка теж отримала від Нідерландів проект фінальної доповіді, розкритикувала її. У російських фахівців нібито виник “цілий ряд істотних зауважень до документа, до наведеної аргументації, просто технічних відомостей”.

Нагадаємо, “Боїнг-777″ авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам- Куала-Лумпур, був збитий над Донецькою областю. На його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.

 http://patrioty.org.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру