30 червня відбудеться відкриття меморіалу бійцям Окремого Запорізького загону УНР

Дата: 28.06.2015
Автор:

Майже сто років тому вони стали на бій за Волю України...

УСІМ НЕБАЙДУЖИМ ДО УКРАЇНИ ТА ЇЇ ІСТОРІЇ!

До 25-ої річниці створення Української Національної Асамблеї – УНА, на основі якої було сформоване бойове крило УНСО, організації, що згодом стала всеукраїнським патріотичним національно-визвольним об’єднанням УНА-УНСО…  

В день, коли  було підписано акт відновлення Української Держави… 

30 червня 2015 р. о 12:00 в селі Гнатівка Київської області відбудеться відкриття меморіалу бійцям Окремого Запорізького загону Української Народної Республіки.

То саме вони почали справу, яку ми з честю продовжуємо і дотепер! Боротьба проти загарбників-московитів точиться зараз, як і сто років тому, тож ми не зганьбили пам’ять цих славетних воїнів.

Ми всі з вами знаємо про те страшне пекло, що зараз відбувається на Сході країни, гинуть наші хлопці, а ворог все продовжує сунути на нас величезною армадою, наче штормова хмара. Тому, саме сьогодні, як ніколи, Україна потребує єднання всіх своїх громадян в один ударний моноліт, який зможе вщерть розтрощити всі намагання ворога зламати нас. Саме тому, ми маємо докладати зусиль до такого єднання, яке буде неможливим без усвідомлення нашої з вами героїчної історії, що віками творилась славетними пращурами.

Прийшов час на всі груди кричати про те, що ми – УКРАЇНЦІ І ПИШАЄМОСЯ ЦИМ! Маємо прищеплювати молоді любов до своєї історії і країни, та й самі мусимо для себе усвідомити, що є частиною однієї з найвеличніших націй на землі!

У селі Гнатівка під керівництвом виконувача обов’язків військового міністра Олександра Жуківського було здійснено переформування всіх наявних військ в Окремий Запорізький загін – перше регулярне збройне формування Української Народної Республіки (після того як у 1918 році рештки українських військ після завзятих 10-денних вуличних боїв у Києві під тиском радянських армій В. Антонова-Овсієнка та М. Муравйова змушені були відступити зі своєї столиці на захід, у бік Житомира). Пізніше, Окремий Запорізький загін був реорганізований в Запорізький корпус, який відіграв одну з провідних ролей у Визвольній війні 1917-1921 рр.

Саме дбаючи про вшанування пам’яті героїв минулого та сучасності громадська організація Українська Націоналістична Самооборона встановлює меморіал бійцям Окремого Запорізького загону Української Народної Республіки в селі Гнатівка Київської області. Відкриття проходитиме за участі лідерів УНА-УНСО та духовенства Української Православної Церкви!

Запрошуємо представників засобів масової інформації до висвітлення події. Телефон для довідок та акредитації 068 686 52 74 

ПРИЄДНУЙТЕСЬ!! Вшануймо пам’ять тих, хто бився за нас і нашу країну! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! 

 Інформаційний центр УНСО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру