Про що мовчать сепаратисти: Донецьк – під загрозою забруднення радіацією

Дата: 19.06.2015
Автор:

Терористи в окупованому Донецьку не стежать за станом сховища з радіоактивними матеріалами і не здійснюють моніторингу середовища.

В результаті вибуху на території Донецького казенного заводу хімічних виробів міг статися витік радіації зі сховища радіоактивних матеріалів, що знаходиться неподалік цього заводу. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, інформують Патріоти України з посиланням на УНІАН. “Вибух стався на території Донецького казенного заводу хімічних виробів, який знаходиться на тимчасово підконтрольній так званій “ДНР” території», – заявив він.

“Жителям Донеччини є чим перейматися, оскільки неподалік від цього заводу знаходиться сховище радіоактивних матеріалів і до початку російської агресії воно охоронялося нашими бійцями і вже тоді воно потребувало ремонту, особливо це стосується стін цього сховища”, – зазначив Лисенко. “Але після агресії, зрозуміло, що уся охорона цього об’єкта була знята і є припущення, що внаслідок потужних вибухів на казенному хімічному заводі можуть піти тріщини в цих стінах і може бути витік радіоактивних матеріалів в навколишнє середовище”, – припустив речник АП з питань АТО.

Крім цього він зауважив, що бойовики не слідкують за станом цього сховища з радіоактивними матеріали та не здійснюють заміри радіації. “Дуже б хотілось, щоб на це звернули увагу та пустили туди хоча б міжнародну групу з фахівцями, які можуть заміряти радіаційний фон та зробити свої висновки щодо цього об’єкта”, – закликав Лисенко. Нагадаємо, ввечері 16 червня ЗМІ повідомляли, що на Донецькому казенному заводі хімічних виробів стався вибух, вибухова хвиля докотилась до центру міста.

http://patrioty.org.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру