СБУ накрила фейкову “Бесарабську республіку” на Одещині

Дата: 17.06.2015
Автор:

Українська спецслужба вилучила так звані “Маніфест” та “Конституцію” сепаратистського руху.

На Одещині Служба безпеки України, продовжуючи боротьбу з сепаратизмом, заблокувала спробу злочинного поширення фейкового руху так званої  “Народної Ради Бессарабії”, що інспірована представниками спецслужб Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Співробітники СБУ виявили та заблокували законспіровані контакти координатора т.зв. “НРБ” − громадянина Російської Федерації, екс-керівника підрозділу міністерства держбезпеки невизнаної Придністровської Молдовської республіки. Він обґрунтовано підозрюється в причетності до спецслужб РФ та перебуває у Москві.

На фото - для СБУ позує зі своїм папірцем-"маніфестом" один з невдах-сепаратистів, який вже подумки бачив себе в "руководствє" вигаданої "Бєссарабской рєспублікі"

Проведено п’ять санкціонованих обшуків, затримання та допити сепаратистів, що відповідали за комунікацію в антиукраїнському русі. Зокрема, один із затриманих, громадянин України 1953 року народження, мав виступити публічним лідером т.зв. “НРБ” і потім безслідно зникнути. Це стало б інформаційним приводом для звинувачення українських спецслужб.

В оселях зловмисників у спеціально обладнаних схованках вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації з текстами “конституции Бессарабской народной республики”, “манифеста Народной Рады Бессарабии”, понад 500 примірників сепаратистської газети “Новороссия”, інші інформаційні матеріали, платіжні документи та банківські картки, які ймовірно використовувалися для фінансування антиукраїнської діяльності.

Крім того, СБУ задокументувала організаційну участь у замовних антиукраїнських акціях лідера ГО “Слов’янська єдність”, який діє під псевдонімом “Одінов” та переховується в АР Крим.

http://patrioty.org.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру