Бійці Нацгвардії чекають на новенькі бронемашини “Козак”, а заодно підремонтувують для себе 20 бронемашин, відбитих у сепаратистів і росіян

Дата: 08.06.2015
Автор:

Бійці Національної гвардії України захопили 20 одиниць трофейної бронетехніки.

Про це в понеділок на брифінгу повідомив виконуючий обов’язки начальника бронетанкового відділення ГУ Нацгвардії Сергій П’ятигорець, передає ЛІГАБізнесІнформ.

“Є близько двох десятків одиниць трофейної техніки, яка ремонтується і ставиться на забезпечення підрозділів Нацгвардії”, – сказав він.

Крім того, за словами силовика, на даний момент сили НГ залучаються для проведення спецоперацій зі 170 одиницями переданої підрозділам бронетехніки. Крім цього, додав П’ятигорець, з початку року ремонтні підрозділи Нацгвардії відновили 40 одиниць техніки.

“Ми отримали багато зразків нової техніки, з якими наш особовий склад не знайомий. Доводиться евакуювати техніку і ремонтувати її на ремонтних держпідприємствах у Харкові та Києві”, – зазначив він.

Також, як повідомив П’ятигорець, укладений контракт на поставку нових бронетранспортерів БТР-3Е і БТР-4, а також інших бронемашин. До кінця року в НГ планують отримати 22 бронемашини типу “Козак”.

За словами П’ятигорця, на передовій підрозділам Нацгвардії не вистачає швидкісних бронеавтомобілів, однак “питання про їхнє придбання зараз вирішується”. На сьогоднішній день підрозділам НГ в зоні АТО використовують два десятки “Кугуарів”.

Правоохоронець зазначив традиційно серйозну підтримку з боку волонтерів. “Вони допомагають дістати всі необхідні запчастини. Коли ремонтуємо” Спартани “і” Кугуари”, волонтери дістають запчастини  набагато швидше, аніж це робить завод”, – зазначив він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру