У Черкасах буде “Лігво Укра”

Дата: 26.05.2015
Автор:

«Укропи» з «бандерівцями» та «украми» – плоди сформованих у зоні АТО стереотипів – матеріалізуються в Черкасах, тут незабаром планують відкрити в «Хрещатик Сіті» новий «клюб».

– Люди стомилися від війни – розповідає кореспонденту «Прочерку» адміністратор «клюбу» із позивним «Рижа». – Ми хочемо допомогти черкащанам відпочити від цього всього. Не применшуючи героїзму наших воїнів, «перевести» війну в розряд сатири і сарказму, як це свого часу було зроблено у фільмі «Містер Піткін в тилу ворога». Не напружувати людей війною, але щоб вони не забували, яка ситуація нині в країні.

«Укроп» – це одночасно й ресторан чи кафе, й майданчик для презентацій, лекцій, демонстрацій фільмів, і бібліотека, й просто місце для спілкування. В меню – винятково українські страви від борщів до наїдків із гарбуза. Навіть горілка тут – «Бандерівська».

– Ніяких піц чи суші! Альтернатива піці – наші українські пироги: великі й маленькі, з капустою, вишнею, сиром… Їх пече за своїми власними домашніми рецептами бабуся, яку ми запросили на роботу. Всі продукти для кухні – екологічно чисті, більшість (свинина, баранина, ковбаси, сир, ряжанка тощо) – із власної  «екоферми», – розповідає адміністратор. – Рибка – винятково наша місцева: короп, карась, товстолоб. Рекомендації з приготування та формування меню надає професійний дієтолог.

У «клюбі», крім великої зали на 70 місць, будуть і невеликі тематичні: «Лігво Укра» з читальнею і фільмотекою, «Штаб» із картою бойових дій тощо.

На наше запитання, який рівень цін передбачається запровадити в «Укропі», адміністратор відповіла, що «клюб» має стати демократичним закладом, розрахованим на пересічного українця.

– Сподіваємося, що нашими постійними відвідувачами стануть, зокрема, воїни АТО, ті самі так звані «укропи», – каже Рижа. – Багатьох із них ми добре знаємо, знають і вони нас. Сподіваємося побачити їх на нашому відкритті.

Саме стилізовані «укропи» і «укропки», які топчуть шкідливих «колорадів», стали головними персонажами настінних розписів «клюбу». Є й інші цікаві сюжети, але про них керівництво поки що не поширюється…

За словами «Рижої», їхній заклад стане альтернативою як поширеним кафешкам із західною та східною кухнею, так і українським ресторанам в етнографічному стилі.

– «Укроп» – це втілення не старовини, а сучасності! – наполягає адміністратор.

www.procherk.ck.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру