У Києві та інших містах України пройшов “Мегамарш вишиванок”

Дата: 24.05.2015
Автор:

У Києві та інших містах України в неділю, 24 травня, пройшов 15-й Мегамарш у вишиванках. Пройтися вулицями міста біля Золотих Воріт у столиці зібралися близько 2 тисяч киян, передає кореспондент РБК-Україна.

Одна з організаторів мегамаршу Юлія Капшученко-Шумейко розповіла, що цей захід проходить двічі на рік: навесні і восени, і був заснований у 2008 році.   Почався марш виконанням українського гімну. До маршу приєдналися і представники української діаспори – поляки, росіяни і чехи.   Марш із піснею і скандуванням: “Слава Україні!”, “Героям слава!” рушив за маршрутом Золоті ворота – Софіївська площа – Михайлівська площа – Європейська площа – Арка Дружби народів.   Під аркою відбувся концерт і благодійна акція “Небо одне для всіх”, де  продавалися жовто-блакитні кульки – виручені кошти підуть на підтримку Київського опікового центру, де знаходяться військові із зони антитерористичної операції. Також біля Арки Дружби народів пройшов конкурс на найдовшу косу.

Так само цього дня Мегамарш вишиванок проведено в Одесі, Львові, Черкасах та інших містах України. Цікаво, що в Одесі до учасників Мегамаршу приєнався і вдягнений в українську вишиванку екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі…

http://expres.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру