Слова стають справами: на “ЛНР” і “ДНР” чекає повна блокада

Дата: 15.05.2015
Автор:

Якщо на футбольному матчі довго кричати – “Потрібен гол! Потрібен гол!”, можна цей самий гол і отримати у власні ворота. А якщо довго кричати “Хунта влаштувала економічну блокаду”, то хунта може почути і сприйняти тезу як прохання чи підказки…

Спроби бойовиків “ДНР” і “ЛНР” шантажувати Київ сумнівними пропозиціями про повернення Донбасу до складу України на орлиних правах “широкої автономії”, погрози перейти в наступ, дійти до Києва, звинувачення в економічній блокаді в сумі з постійними обстрілами українських позицій дали несподіваний для лідерів сепаратистів ефект. Київ вирішив завдати удару у відповідь, формально залишаючись в рамках Мінських угод.

Початок процесу поклав губернатор Луганської області Геннадій Москаль, який взагалі заборонив рух будь-якого транспорту на окуповані території через Луганщину. Включаючи легкові автомобілі. Виняток – велосипедисти, пішоходи, а також транспорт міжнародних гуманітарних організацій. Заборона діятиме до законодавчого врегулювання Верховною Радою і Кабінетом міністрів України питання про переміщення вантажів на окуповані території. На велосипеді багато не провезеш.

Так що Москаль вбив одразу двох зайців одним ударом. Перше – він створив реальну економічну ізоляцію окупованій Луганщини в якості українського аргументу для переговорів, а друге – залишив без щоденного доходу контрабандистів, за якими стоять польові командири бойовиків. А грабувати вже нічого – все вкрадено “страшним братом”.

Якщо хтось вважає, що Москаль перегинає палицю і займається самоуправством, то це велика помилка. Дії Москаля – пробна куля, який схвалений на найвищому рівні. Найближчим часом досвід луганського губернатора буде розширено на інші території і закріплений законодавчо. Якщо бойовики шантажують Київ, чому б Києву не відповісти тим же?

В рамках цієї тактики народний депутат від “БПП” Юрій Луценко закликав посилити пропускний режим із зоною АТО і припинити торгівлю з окупованими територіями. Взагалі. “Ми закликаємо посилити жорсткість пропускного режиму уздовж лінії розмежування. Ми наполягаємо на створенні Агентства з реконструкції Донбасу, яке має в першу чергу припинити торгівлю з окупантами в Криму і на Донбасі, яке повинно припинити соціальні виплати тим, хто співпрацює з бойовиками! “, – заявив він.
http://www.24svit.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру