Український “Оплот” визнали найкращим танком світу

Дата: 12.05.2015
Автор:

Військову техніку оцінили ті, хто сьогодні воює проти України, – російські військові експерти.

Танки – чи не основна зброя Другої світової війни. І тепер – у російсько-українській війні на Донбасі. Тут Росія в бойових умовах обкатує свої новинки. Чи має України чим відповісти, йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Звикли думати, що найкращу військову машинерію мають американці. І правда: технічні характеристики американських танків – вражають. Але от найзатятіші опоненти США – росіяни – зробили цікаву штуку. Змоделювали віртуальний танковий полігон. Розмістили на ньому 12 основних панцирників світу. Надали системі точні дані бойових машин і почали бій на знищення. Ніякого людського чинника! Тільки комп’ютерна система мала визначити найкращий танк світу.

Український танк “Оплот” очолює рейтинг основних панцерників світу:

10. Найгірший результат – у пакистанського танка “Алькалід”: 12 поразок.

9. Не набагато ліпший за нього – польський танк “Twardy”, що перекладається як “твердий”.

8 Восьме місце – у китайського ZTZ – він підбив поляка і пакистанця, іншим – програв.

7. Сьомі французи зі своїм “Леклерком”, трьома перемогами і дев’ятьма поразками. Слабке місце колись славних французів – поганенька броня.

6. Шосте місце поміж собою поділили британці і їхня колишня колонія Індія. Ідеться про англійський “Челенджер” та індуський “Арджун”. Чотири перемоги і одна нічия – поміж собою.

5. П’яте місце – південно-корейський “Блек Пантер”. Шість разів переміг і стільки ж програв.

4. Танк “Тагіл” із російської суперлінійки “Армата” посів четверте місце: п’ять поразок із 12 боїв. Чи буде бодай такий успіх у “Тагіла” в реалі, не відомо. Окраса параду на 9 травня кілька разів осоромився просто на репетиції – заглух…

3. Третю сходинку поділили ізраїльська “Меркава” і японський “Тайп”: вісім перемог і одна нічия поміж собою. Ізраїльтянин обладнаний унікальною електронікою, що об’єднує всі танки на полі бою в єдину систему. Японець дивує штучним інтелектом, що підказує, як реагувати на загрозу.

2. На другій сходинці цього змагання – теж дует: американський “Абрамс” та німецький “Леопард” – 10 перемог, одна нічия. “Абрамс” – ветеран більшості останніх воєн. За всю історію – з 1980-го – лише два випадки, коли його пошкодили непоправно. Не менш знані й німецькі “Леопарди”: ними озброєні чи не всі армії Європи. Німецька якість перетворила “Леопард” на наймасовіший серійний танк у світі.

1. Перемога – в українського танка “Оплот”. 12 виграних боїв із 12-ти. Без усякої конкуренції! Найбезпечніший для екіпажу і найнебезпечніший у лобовому зіткненні. Абсолютний і безумовний переможець рейтингу.

Ще раз варто наголосити, що це – оцінка тих, хто сьогодні воює проти України, – російських військових експертів. “Оплот” переміг усіх противників. Його “фішка” – унікальна багатошарова динамічна броня та геніальна маневреність. “Оплоти” робить Харківський завод імені Малишева. Утім, він теж має один величезний недолік – його фактично немає в нашій армії. Збройним силам поставили тільки дві такі машини. Тож, використовують їх лише для навчання, а не на фронті, де вони такі потрібні…
http://tsn.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру