11 травня – день народження української Надії, якої боїться Москва

Дата: 11.05.2015
Автор:

11 травня на Майдан Незалежності у Києві зібрались небайдужі українці, аби відсвяткувати день народження політичної бранки Надій Савченко, яку називають символом українського спротиву російській агресії, та написати їй вітального листа.

Вшанувати уродини Надії Савченко на Майдан Незалежності прийшли люди, які вигукували « З днем народження!» та тримали у руках національні прапори України. На Хрещатику також  встановили величезну вітальну листівку з портретом української льотчиці.

«Ми прийшли сюди, аби сказати Надії, що ми її любимо. Вона – у серці кожного українського патріота. Ми молимося за неї, віримо, що вона вийде на волю», ­– розповіла Лілія Клімчук, яка спеціально приїхала з Житомира на акцію вшанування Надії Савченко.

Будь-хто міг залишити свої привітання та побажання іменинниці в спеціальному альбомі, який потім її сестра Віра та адвокати пообіцяли передати до слідчого ізолятора «Матроська тиша», де російська влада утримує Надію Савченко.

«Надя знає про цю акцію. Ми їй перекажемо всі ваші теплі вітання. Хочу підкреслити, що Україна – жіночого роду, тому жінки наші непереможні. Хотілося б, що ціна свободи була нижчою. Сподіваємось, що її питання вирішиться до кінця літа. Адже сфабрикована справа проти неї розвалюється», – наголосила Віра Савченко.

Вона додала, що окрім привітань від українців вона повезе Надії листівки від канадських дітей та прапор цієї північноамериканської країни з побажаннями якнайшвидшого звільнення та здоров’я від шанувальників.

Також цього дня біля пам’ятника засновникам Києва на Майдані зібрались ще декілька шанувальники Надії Савченко. Люди тримали плакати «Free Savchenko», вони вимагали звільнити льотчицю та решту українських політв’язнів з-під арешту.

«Надія Савченко для мене є прикладом сильної жінки,сильного воїна.  Бажаю їй вистояти. Зосталось потерпіти ще трохи , і вона вийде на волю», – сказала учасниця акції Ірина.

www.zik.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру