Затриману прикордонниками турецьку рибальську шхуну конфісковано на користь України

Дата: 29.04.2015
Автор:

28 квітня в Одесі відбулося судове засідання з розгляду справи стосовно порушення капітаном турецької рибопромислової шхуни «ZOR» законодавства про виключну (морську) економічну зону України. За результатами засідання Приморським районним судом було винесено рішення про конфіскацію шхуни разом із навігаційним обладнанням на користь держави. Також знищенню підлягають знаряддя лову, загалом це 10 кілометрів сіток. Після оголошення рішення суду екіпаж шхуни, забравши особисті речі, вибув з аеропорту Одеси до Стамбулу.

Крім того, ще на початку квітня капітан шхуни добровільно відшкодував Одеському загону морської охорони витрати на суму близько 290 тисяч гривень.

Нагадаємо, що 24 березня в Чорному морі у взаємодії прикордонної авіації та морської охорони була затримана браконьєрська шхуна. Тоді екіпаж літака «Даймонд», що здійснював моніторинг виключної (морської) економічної зони України, помітив порушників за 40 миль від о. Зміїний. Плавзасіб не мав жодних ознак державної належності. У ході подальшого спостереження пілоти зафіксували, як рибалки розпочали ставити сітки. Інформацію відразу довели командиру корабля морської охорони «Миколаїв», який вийшов на затримання порушників. Вже за деякий час прикордонники морської охорони наздогнали та затримали браконьєрів. Під час перевірки шхуни було виявлено камбальні сітки і сухий лід та встановлено, що назва шхуни «ZOR» (прапор Туреччина).

www.dpsu.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру