Червоний мак має стати символом для України як держави-переможниці у Другій світовій війні

Дата: 20.04.2015
Автор:

Такої думки дійшли члени  організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, засідання якого відбулося 16 квітня.

У засіданні оргкомітету, співголовами якого  є Прем’єр-міністр України та Голова Адміністрації Президента України, взяли участь представники органів виконавчої влади, народні депутати, науковців, представники ветеранських організацій та громадськості.

Було обговорено плани офіційного відзначення річниці Перемоги. Зважаючи на те, що не кожен ветеран зможе  взяти участь у урочистостях за станом здоров‘я, було доручено відвідати кожного з них вдома, проявити максимальну увагу і турботу.

А тих, хто в змозі поділитися власним досвідом та спогадами – обов’язково запросити в дитячі колективи, школи. Адже роль ветеранів у вихованні молоді, особливо в час, коли стосовно України здійснюється агресія іншої держави, неоціненна. Разом з ветеранами Другої світової війни на уроки мужності мають бути запрошені і Герої нинішнього часу, хто захищають незалежність України , беручи участь у антитерористичній операції. Портрети теперішніх Героїв також мають право бути поруч з портретами Героїв Другої світової війни на дошках пошани, наголошували учасники засідання.

До Дня Перемоги буде проведено різноманітні культурно-просвітницькі заходи: зустрічі з ветеранами, виставки, телепередачі, фільми, наукові конференції  і шкільні уроки тощо. Широко відзначатиметься ця річниця і за кордоном, зокрема, проведенням тематичних виставок щодо історичної ролі України у Другій світовій війні.

Особлива увага приділяється і питанням соціального, медичного забезпечення ветеранів. Уряд України вже виділив із державного бюджету 882 мільйони гривень на виплати ветеранам та учасникам Другої світової війни до 8 та 9 травня.

www.kmu.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру