У Харкові та Одесі СБУ провела масові затримання проросійських диверсантів

Дата: 14.04.2015
Автор:

Служба безпеки спільно з прокуратурою затримала впродовж 12-13 квітня у Харкові групу диверсантів з 11 осіб.

Про це повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, ця група “причетна до вчинення терористичних актів у Харкові та області”.

“Бойовики підозрюються в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, учиненні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому та підриві залізничної цистерни у квітні ц.р.”, – повідомив Лубківський.

Усі затримані – громадяни України.

“Група була добре організованою, з чітким розподілом ролей та обов’язків. Координатором терористів був керівник харківської організації “Оплот” Євген Жилін”, – написав радник глави СБУ.

У диверсантів вилучили великий арсенал зброї, гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРО-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську гвинтівку Драгунова, пістолети з глушниками, таймерні міни СПМ, диверсійну міну, гранати, велику кількість вибухової речовини “пластид” та набоїв різного калібру для стрілецької зброї, засоби ініціювання підриву, різноманітне саперне обладнання та холодну зброю.

Окрім того, співробітники Служби безпеки України затримали ватажка однієї з терористичних організацій Олександра Луценка, учасники якої готували серію вибухів в Одесі.

Про це кореспонденту “Укрінформу” повідомили джерела в правоохоронних органах.

Трьох учасників цієї організації, що називали себе “православними козаками”, правоохоронці нейтралізували ще рік тому. За завданням московських координаторів підривники влаштували вибух у дворі одного з центральних одеських готелів, отримавши винагороду 10 тисяч доларів.

З метою дестабілізації ситуації в Одеській області учасники цієї терористичної організації “готували ряд потужних вибухів у місцях найбільшого скупчення людей”, повідомили в СБУ.

В орендованому підривниками приміщенні було вилучено саморобні вибухові пристрої з компонентами для їх виготовлення, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Що стосується ватажка терористичної організації Луценка, то він “засвітився” також незаконним привласненням бойових нагород, в чому його публічно звинуватив голова обласної спілки ветеранів Афганістану Афанасій Радукан на зустрічі ветеранів-”афганців” у Одеській міськраді.

“Луценко просто купив нагороду на ринку”, – заявив тоді Радукан.

Крім того, Луценка звинувачували у причетності до махінацій у сфері житлового будівництва.

Як повідомлялося, співробітники СБУ завершують активну фазу “зачистки” Одеси від диверсантів.

Затримано загалом близько 40 осіб, у тому числі багатьох представників “православного козацтва”, які готували теракти та інші злочини.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру