Малюючи “бойові писанки”, українці влучно посміялися над ворогом

Дата: 14.04.2015
Автор:

На Великдень українські соцмережі “вибухнули” малюнками на тему свят, поєднаних з очікуванням прогнозованих експертами ускладнень після свят у зоні АТО.

З властивим нащадкам козаків почуттям гумору, невідомий художник натякнув, що навіть з відведеним від лінії фронту важким озброєнням “укропи” здатні натовкти ребра ворогові, якщо той зважиться продовжити вторгнення на українські землі. “Наглядно” пояснюючи це, художник зобразив розмальовану під писанку ручну гранату з саркастично-погрозливим підписом червоно-чорними, як “бандерівський” прапор літерами: “Здали всю зброю – залишилися тільки писанки. Ласкаво просимо до України!”

Художник Юрій Журавель оригінально змалював традиційну пасхальну забаву – гратися “навбитки” писанками – чия переможе. На його малюнку пасхальна писанка з давнім трипільським орнаментом, яка вже ущент розбила яйце з намальованими губою і підборіддям, схожими на ті, які є в одного біглого до Ростова колишнього правителя України. А після цього переможна писанка розколює яйце з намальованим на ньому лицем, вже схожим на лице правителя агресивної сусідньої країни, від чого те репається…

Ту саму тему гри “навбитки” обіграв якийсь художник з соцмереж. Писанка з намальованим на ній тризубом розбиває яйце, розмальоване як панцир колорадського жука. А підпис нагадує, що “Завжди перемагає той, у кого яйця міцніші”.

Тиха й мирна картинка від польки литовського походження Беати Куркуль. На її малюнку – родина українського воїна: тато, мама і їхня дитина. На передньому плані – писанки з синьо-жовтою стрічкою, складені у військовому шоломі замість пасхального кошика. Красива алегорія хитких сподівань на мир…

Ярослав ЗВЕНИГОРА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру