Співробітники СБУ затримали “міністра ЛНР”, який ховався у дитсадочку

Дата: 01.04.2015
Автор:

У Луганській області співробітники Служби безпеки затримали колишнього самозваного “міністра вугільної промисловості” так званої “ЛНР”.     

Про це у середу інформує прес-служба СБУ.

Він очолив створене терористами для незаконного привласнення українських вугільних ресурсів “міністерство” у травні минулого року за підтримки тогочасного “голови ЛНР” Болотова. До кінця серпня 2014 року псевдопосадовець керував вугільними підприємствами на тимчасово окупованій території України в інтересах терористів.

Кошти від реалізації вугілля, видобутого державними шахтами, злочинно привласнювалися ватажками терористичної організації “ЛНР”. Керівників гірничих підприємств, які відмовлялися виконувати незаконні накази, “міністр” звільняв, а бойовики залякували їх фізичною розправою.

31 березня 2015 року. контррозвідка СБУ затримала цього громадянина, який втік з контрольованої бойовиками території і переховувався у незаконно приватизованій ним будівлі колишнього дитсадку, де він облаштував власний маєток.

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка за участь у діяльності терористичної організації передбачає до 15 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру