Українські військові провели бойові навчання в горах Грузії

Дата: 31.03.2015
Автор:

Українські військовослужбовці Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного провели навчання бойових дій в горах, на базі в грузинському місті Сачхере.

Про це повідомляє прес-служби Міністерства оборони України, новину передає “Преса України”.

“Військовослужбовці Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного навчалися діяти у горах на базі центру гірської підготовки імені полковника Бесика Кутателадже, що у грузинському місті Сачхере. Протягом трьох тижнів українські військовослужбовці навчалися організації та проведенню підготовки підрозділів до дій у горах, а також удосконалювали практичні навички тактики дій підрозділів у гірських умовах. Окрім того, відпрацьовувалися питання дій військовослужбовців під час сходження лавини, пошуку та евакуації постраждалого за допомогою пошукового пристрою та рятувальних нош”, – сказано в повідомленні.

“За словами українських офіцерів, найбільше адреналіну у них викликало сходження на вершину гори, висота якої понад 3000 метрів над рівнем моря. А спуск додолу здійснювався на лижах. Загалом протяжність спуску склала близько 4 кілометрів”, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав указ про проведення багатонаціональних навчань у 2015 році за спільною участю українських та іноземних військових на території України. Також Глава держави підписав закон про допуск українських солдат до участі в багатонаціональних навчаннях за кордоном.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації Президента.

Відтепер іноземні військові зможуть проводити спільні навчання з українськими солдатами на території України, а військові ЗСУ – виїжджати за кордон, щоб брати участь у таких же навчаннях на території країн Європи.

“Рівень підготовки наших військовослужбовців, які беруть участь в навчаннях та тренуваннях, має бути таким, щоб вони стали інструкторами по підготовці і розповсюджували досвід, який набули для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, для підвищення ефективності різних секторів наших Збройних Сил”, – прокоментував підписання указу та відповідного закону Петро Порошенко.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру