“Рособоронекспорт” визнав свою неконкурентоздатність у порівнянні з Україною

Дата: 28.03.2015
Автор:

Поки українська "оборонка" нарощує потужності, росіяни втрачають позиції на світовому ринку зброї

Голова групи радників гендиректора Рособоронекспорту Олександр Бриндіков заявив, що російські виробники озброєння не здатні гідно конкурувати із західними компаніями і за минулий рік були змушені залишити понад трьох десятків його секторів!

Дослівно: «Ми практично пішли з половини секторів оборонної промисловості, і питання не в тому, що ми щось недопрацювали в маркетингу, а в тому, що ми попросту стаємо в цих галузях неконкурентоспроможними».

На ринку ж броньованої техніки Росію і зовсім  гноблять Німеччина, Китай і Україна, яка на минулий рік активізувала поставки бронетранспортерів, займаючи все нові і нові експортні сектори.

Блогер “Злой одессит” пише з цього приводу так: “Що примітно, на думку Бріндікова, основною причиною неконкурентоспроможності Росії є проблема в області електронно-компонентної бази – фактично те, що й забезпечує високотехнологічність сучасної техніки.

До слова сказати, недосконалість російської техніки себе яскраво продемонструвала, коли було проведено моделювання танкового бою за участю найбільш відомих і сучасних танків світу. Нагадаємо, що тоді перше місце зайняв український Т-84 БМ “Оплот”, обійшовши німецький Leopard 2A7 і американський M1А2 SEP Version 2 Abrams. Що ж до хваленого російського Т-90 МС “Тагіл”, то він зайняв лише четверте місце (а за сукупністю лідерів – шосте).

Я вже не буду говорити про те, що втрати в техніці терористів і ЗС РФ на Донбасі в рази вищі від втрат ЗСУ, при всьому при тому, що Україна ніколи не готувалася до війни і оборонний сектор був у 2014-му році в стані паралітика на білкових ін’єкціях.

Очевидно, з того моменту в російському оборонному секторі мало що змінилося – адже фактично вся високотехнологічна начинка і розвиток даної галузі напряму залежить від західних технологій. А як відомо, поставки технологій та обладнання в 2014-му в Росію скоротилися до катастрофічного рівня, з причини введення санкцій. І якщо так і далі піде, то незабаром найбільш високотехнологічної частиною російського танка або бронетранспортера стане iPhone4 в кишені у водія”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру