У Одесі знешкоджено сепаратистів, які готували теракти у місті

Дата: 27.03.2015
Автор:

СБУ був встановлений і затриманий радикально налаштований учасник місцевого «Антимайдану» громадянин України “А”, 1996 р.н.

У ході обшуків за місця його проживання серед інших речей (комп’ютерна техніка, накопичувачі інформації), що можуть мати значення за справою, виявлено та вилучено атрибутику т.зв. «Новоросії».

Вжитими заходами встановлена причетність “А” до вивішування символіки т.зв. «Новоросії» у різних частинах м. Одеси (постамент пам’ятнику Г.Жукову, міст на вул. Водопровідній, меморіал 411 батареї).

На даний час вживаються заходи щодо подальшої перевірки “А” до вчинення терористичних актів, встановлення його зв’язків та спільників.

* * *

Далі. У ході розшуку осіб, причетних до скоєння у м. Одесі злочинів терористичного характер, СБУ було встановлено та затримано громадянина України “Т” 1980 р.н., ще одного активіста місцевого «Антимайдану».

Під час допитів з’ясувалося, що “Т” є активним учасником т.зв. проекту «Куликове поле». Він підтримує контакти з мешканцями Одеси, які беруть участь у збройному протистоянні на сході України у складі терористичних угруповань.

Під час опитування “Т” повідомив, що спільно із згаданим вище громадянином України “А” виношував наміри виготовлення саморобного вибухового пристрою (СВП) з метою можливого вчинення терористичного акту на території Одеського регіону (однією з цілей для скоєння теракту розглядався офіс одеської «Самооборони»).

З цією метою “Т” придбав необхідні компоненти для виготовлення СВП (калієва селітра, алюмінієва пудра).

У ході обшуку у “Т” вказані компоненти було вилучено. Окрім того, у нього було виявлено радіокеровану модель міні-гелікоптера, яку зловмисники планували використати для доставки СВП до місця підриву, а також велику кількість інструктивних матеріалів з виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

* * *

Управлінням СБУ в Одеській області за координації департаменту контррозвідки СБУ виявлено та припинено підготовку терористичного акту.

В результаті спецоперації було затримано громадянина “С” 1973 р.н., одесита.

Він незаконно зберігав та виготовляв СВП, вогнепальну та холодну зброю, брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 р. в Одесі

Під час обшуку у “С” вилучено СВП потужністю в 500 г. в трортиловому еквіваленті, компотенти до СВП, вісім пістолетів, три гвинтівки, споряджені снайперські приціли, набої, а також антиукраїнська, сепаратистська література.

Дяльність “С” координували невстановлені особи з Криму. Вставновлюється причетність “С” до скоєння терористичних актів у Одесі та Одеській області.

СБУ встановлює спільників.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру