На Донеччині арештовані бойовики “МГБ ДНР”, які для виконання спецзавдання просили у свого “міністерства”… літру коньяку

Дата: 27.03.2015
Автор:

Служба безпеки України не допустила вчинення перевдягненими в українську форму бойовиками провокацій у Мар’їнському районі Донецької області та викрадення українського полковника.

Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

На виконання завдання російської військової розвідки, бойовики з т.зв «МГБ ДНР» в черговий раз намагались влаштувати провокації у Донецькій області за межами тимчасово окупованих територій.

Метою провокацій мало стати звинувачення в подальшому представників військових формувань України у вчиненні злочинів проти мирного населення та розгойдування ситуації в регіоні.

З цією метою у Мар’їнський район було направлено групу бойовиків, яким ставилося завдання у формі українських військових вчинити низку резонансних злочинів проти місцевих мешканців (грабежі з насильством та вбивства).

Також терористи мали викрасти одного з наших військових вищого офіцерського складу, який би на камеру для російських ЗМІ підтвердив причетність української армії до мародерств та знущань над цивільним населенням, а також надав би російським спецслужбам розвідувальні дані про місця дислокації, чисельність та озброєння сил АТО.

Одразу ж після прибуття в регіон диверсанти були вирахувані та затримані контррозвідкою СБУ. Ними виявились громадянин України “Б” 1982 р.н., уродженець м.Жовті Води Дніпропетровської області, та “П” 1969 р.н., уродженець м.Селидове Донецької області (фото додаються).

За свідченнями затриманих, за вказану «роботу» куратори обіцяли їм по 10 тис. грн. кожному.

В терористів вилучено записи наступного змісту:

“Украсть полкана
Кроме желания украсть необходимо определить маршруты движения, охрану, выявить точки для устройства засад + учесть нюансы. Надо
1. 30 л дизтоплива
2. 30 л Аи-92
3. Денег – 3000
4. ПМ+ПБС, 1 АКСУ+ПБС
5. фото без вспышки + 2 карты памяти
6. на вывоз клиента гражданская одежда
7. Литр хорошего коньяка”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру