Президент Історичного клубу “Холодний Яр” пропонує назвати вулиці райцентру на Черкащині на честь Вільного козацтва, повстанського отамана і воїна АТО

Дата: 02.03.2015
Автор:

Катеринопіль в усі часи давав Україні козаків, які прославилися у боях проти ворога...

3 березня, у річницю загибелі отамана Семена Гризла на його батьківщині у Катеринополі на Черкащині відбудеться вечір його пам’яті.

Разом з Президентом Історичного клубу “Холодний Яр”, письменником Романом Ковалем до Катеринополя з Києва приїде кобзар Тарас Силенко.Про це повідомив Роман Коваль, уточнивши, що попутно планує звернутися до селищного голови Катеринополя з листом наступного змісту:
“ВМШ п. Іванові ГЕГЕДОШУ, 
селищному голові Катеринополя Черкаської області

Вельмишановний Іване Тіберійовичу!

Отаман Семен Гризло

Звертаємося до Вас із пропозицією вшанувати катеринопільських вільних козаків, які полягли за Україну, – катеринопільського курінного і звенигородського кошового Вільного козацтва, водночас начальника Звенигородської повітової міліції (у 1917 році) Семена Гризла, який загинув 3 березня 1921 р., та кулеметника батальйону “Айдар” Руслана Бобурова, який поліг у м. Щасті на Луганщині 31 січня 2015 року.
Просимо Вас перейменувати вулиці, які досі носять імена окупантів, і назвати їх на честь українських героїв – Семена Гризла і Руслана Бобурова.
Також просимо перейменувати одну з центральних вулиць міста на вулицю Вільного козацтва, формотворчим центром якого був Катеринопіль у 1917 – 1920-х роках.

Роман КОВАЛЬ, президент Історичного клубу “Холодний Яр”, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України, академік Академії наук вищої освіти України”

Боєць батальйону "Айдар" Руслан Бобуров (позивний - "Німець")

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру