Україна вшанує пам’ять творця середньовічної європейської держави Руси-України

Дата: 26.02.2015
Автор:

 

Нагадуючи про роль історичної спадщини Руси-України, цього року Україна вшанує пам’ять князя Володимира Великого у зв’язку з 1000-роковинами його смерті. Про це Президент видав відповідний Указ.

Метою є “збереження та утвердження традицій української державності, нагадування про роль історичної спадщини Руси-України у їх становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід’ємної частини європейської цивілізації”, – йдеться в Указі.

“Відвоювання нашого минулого не менш важливе за відвоювання наших територій, – вважає Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. – Росія довгий час намагається привласнити історію Київської Русі. На цьому прагненні, між іншим, базуються її претензії вже не лише на українську історію, але й українську територію. Сучасна Україна повинна не лише протистояти таким намаганням, але й усвідомити себе повноправним спадкоємцем середньовічної держави. Указ Президента є свідчення того, що рух в цьому напрямку започатковано”.

У планах держави – проведення заходів, спрямованих на вивчення державотворчої діяльності князя Київського Володимира Великого, впливу його політики на політичний та економічний розвиток Європи, зокрема, країн Балтійсько-Чорноморського регіону, проведення урочистостей, карбування та введення в обіг монет, присвячених Володимиру Великому, тощо.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру