У Львові обговорять проблеми політики національної пам’яті

Дата: 25.02.2015
Автор:

У вівторок, 24 лютого, о 15:30 у приміщенні Українського католицького університету (Львів, вул. Козельницька 2а, кім. 424)  відбудеться відкрита лекція експерта Реанімаційного Пакету Реформ з реформування сфери політики національної пам’яті, в.о. директора Центру досліджень визвольного руху Андрія Когута: «Якої політики національної пам’яті потребує «відкрите суспільство»?»

Формування «відкритого» суспільства в Україні стане можливе не лише завдяки проведенню таких, без сумніву важливих реформ, як судова, правоохоронних органів, виборчої системи та й інших, але також внаслідок відновлення національної пам’яті.

Задля цього потрібна цілеспрямована політика національної пам’яті на державному рівні, яка повинна передбачати функціонування спеціальної інституції (Український інститут національної пам’яті), зміна законодавства яке б:

- відновлювало порушені репресивними режимами права громадян (закон «Про реабілітацію»);

- відкривало доступ до архівів комуністичних спецслужб та виокремлювало їх з під відання сучасних правоохоронних органів та спецслужб (закон «Про відкритий доступ до архівів репресивних органів 1917-1991 рр.»);

- проведення системної декомунізації та дерадянізації (закони «Про засудження комуністичної та нацистської ідеологій та символіки»);

- визнання тяглості української традиції з УНР, ЗУНР та Карпатською Україною, а також визнання на державності рівні всіх тих, хто боровся за незалежність (закон «Про вшанування пам’яті борців за незалежність»).

Організатор — Реанімаційний пакет реформ.

 

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру