На Луганщині опергрупа СБУ виявила 5 схованок із зброєю та боєприпасами банди Безлєра

Дата: 17.02.2015
Автор:

Оперативна група СБУ на чолі з офіцером з позивним “Кіт” в лісопосадці біля села Борівське Луганська області виявила п’ять схованок зі зброєю та боєприпасами, обладнані диверсійно-розвідувальною групою, якою керував терорист з позивним “Німець”, соратник відомого Ігоря Безлера на прізвисько Біс.

Заховану зброю і вибухові речовини терористи збиралися використовувати для організації терактів і диверсій на підконтрольній України території Луганської області, повідомив в Facebook спікер АТО в Луганській області Руслан Ткачук.

За його словами, для схронів терористи використовували бліндажі, які були побудовані радянськими військами ще у Другу світову війну.

Тут знайдена аміачна селітра, яку змішували з алюмінієвим порошком, вугіллям і цукром для виробництва амонітів. Також знайдені ступи, в яких цей порошок змішувався до потрібної концентрації, гирі та інші інструменти для вимірювання кількості пороху, а також мило і парафін, які використовувалися для виробництва гранат.

Знайшли силовики і саморобні вибухові пристрої, гранати. Крім того в тайниках виявлені необхідні продукти харчування, цивільний одяг і форму для випічки хліба. Всі тайники були професійно замасковані від стороннього погляду.

“Мета організації цих схованок була в тому, щоб після відвоювання територій Луганської області сепаратисти могли організовувати теракти і диверсії на території підконтрольної України”, – розповіли офіцери-оперативники СБУ, що виявили сховки.

Нагадаємо, 16 лютого правоохоронці вилучили великий арсенал зброї в Одесі: півсотні гранат та кілька тисяч набоїв.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру