18 лютого у Києві відкриється виставка фоторобіт командира розвідбату “Північ” Кромпляса

Дата: 17.02.2015
Автор:

18 лютого у рамках благодійного Арт-форуму «Пам’ятаю…» відбудеться відкриття фотовиставки «Зима, що триває» Олеся Кромпляса, фотографа й командира добровольчого розвідувального батальйону «Північ».

У рамках Арт-форуму «Пам’ятаю. Зима, що триває» 18 лютого о 18:00 в Домі освіти та культури «Майстер Клас» (м. Київ, вул. Лаврська, 16) відбудеться відкриття фотовиставки Олеся Кромпляса. Його фотографії – це жива історія людини, що пережила всі драматичні події минулого року на власному досвіді.

Олесь Кромпляс, фотограф, активіст Майдану, один із перших поїхав до Криму, коли там тільки-но з’явилися «зелені чоловічки», і один із тих, хто потрапив у полон. Після звільнення з полону і з швидким розвитком подій на Донбасі перед Олесем постав вибір воювати чи знімати, – фотограф обрав перше. Так він став добровольцем полку «Азов» (позивний «Томпсон») та брав участь у штурмі Маріуполя, операціях під Іловайськом. У вересні його батальйон тримав оборону Маріуполя, а в жовтні Олесь разом з окремим полком розвідки та добровольцями кількох десантних бригад провів тиждень в терміналі Донецького аеропорту.З грудня Олесь став командиром добровольчого розвідувального батальйону «Північ».

На даній виставці будуть представлені роботи, які є частиною кінопроекту Heaven Admits no Slaves Руслана Батицького і Лесі Калинської. Під час відкриття виставки буде присутній Олесь Кромпляс, який розповість про дійсність війни на Донбасі. Фотографії Олеся Кромпляса вже стали частиною виставки «Донбас. Війна та мир», яка експонувалась у Києві, Брюсселі, Страсбурзі та Копенгагені. Найближчим часом роботи фотографа будуть також представлені в Лондоні та Варшаві. Арт-форум «Пам’ятаю. Зима, що триває» присвячений революції Гідності й Героям Небесної сотні.

Проект відбудеться за ініціативи Дому освіти та культури «Майстер Клас» з 18 по 26 лютого. Це міждисциплінарна мистецько-дискусійна платформа, мета якої об’єднати небайдужих людей навколо спільної пам’яті про Майдан і бачення майбутнього України. Проект складається із музичної, виставкової, лекційно-дискусійної, театральної, дитячої програм і кінопоказів. Наш проект має благодійну ціль зібрати кошти на евакуацію мирного населення і дітей із зони бойових дій.

Партнери: Відкритий університет Майдану, Українське гуманітарне видавництво «Дух і літера», Культурологічний проект «Мистецькі експедиції», кінопроект «Вавилон 13», Центр культурних ініціатив «Responsible Future», Продюсерський центр «Jazz in Kiev», Новий драматичний театр на Печерську, Міжнародний фестиваль фортепіанної музики «Каштановий рояль», Волонтерська платформа «Мистецький тил», Cultprostir та Інформаційна агенція культурних індустрій «ПРО»

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру