Підрозділи Нацгвардії підсилюються новими брoнемашинами типу “Спартан”, “Шрек” і “Раптор”

Дата: 16.02.2015
Автор:

Нові бронемашини від КрАЗа в умовах боїв на Сході демонструють прекрасні тактико-технічні дані і сприяють успішному винищенню терористів. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” пише міністр МВС України Арсен Аваков.

“Всього кілька днів назад 7 лютого з Олександром Турчиновим передавали броньовані “Спартани” з новою бойовою башнею для полку «Азов» Національної гвардії. Всього вісім днів пройшло – а ніби дуже давно … стільки подій”, – пише міністр.

“Всі шість переданих тоді на фронт “Спартанов” брали участь у бою під Широкино, – продовжує Арсен Аваков. – Відмінно працювали, під керуванням наших воїнів. Частина – вже прийняли на себе і кулі, і осколки снарядів ворога… Але це війна – і техніка повинна працювати на нашу армію. Подзвонив Андрій Білецький – хвалив “Спартани”… Шкода – немає запасу…

Також попрацювали КрАЗівські броньовані “Раптори” – перекидаючи по дорозі Артемівськ – Дебальцево наших спецназівців Нацгвардії на зміцнення в атакованому бойовиками Дебальцевому.
До речі, працювали “Раптори” з тієї самої дороги, яку зі слів Гав-ньюз і московських балакунів – ми не контролюємо… Так що хлопці воюють як слід, техніка допомагає і дуже потрібна. І сьогодні її не вистачає!І ось – сьогодні прибули нові “Шреки”, – радо підкреслює очільник МВС.

КрАЗ-5233НЕ («Shrek-APC»). Потужний, дизельний, 18-ти тонний броньовик 4х4, для пересування спецназу.Балістичний захист: STANAG 4569 рівень 2, бронювання сконструйоване таким чином, что куля, випущена під будь-яким кутом до поверхні автомобіля не проникне всередину, можливість прострілу в результаті рикошету також мінімізована.Захист від вібухів – STANAG 4569 рівень 2а и 2б: від підриву міни (6 кг в тротиловому еквіваленті) під будь-яким з коліс або під днищем автомобіля. Конструкція корпусу – днище корпусу V-подібне, розсіює силу удару від вибухів, спрямованих наекіпаж і десант. Лобове скло- куленепробивна прозора броня, багатошарове скло, внутрішній слой з полікарбонату.

Машини у найближчі дні надійдуть на озброєння в підрозділи Нацгвардії на передовій – у штурмові й бойові підрозділи: в “Азов”,батальйон ім. Кульчицького, Харківську оперативну бригаду.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру