Українські війська відбили атаку ворога під Саханкою та продовжили наступ на Новоазовськ

Дата: 13.02.2015
Автор:

Українські сили продовжили наступ у бік Новоазовська. Про це повідомив координатор групи “Інформаційний опір”  Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Складною залишається ситуація в районі Маріуполя. Після відбиття контратаки російсько-терористичних військ в районі Саханки, підрозділи Нацгвардії і ЗСУ продовжили наступальні бої на новоазовському напрямку. Противник перекинув на цю ділянку бронегрупи (чотири танки і чотири ББМ) і завдає масовані вогневі удари по передових українських підрозділах. У районі Саханки українським підрозділам протистоять підрозділи противника, укомплектовані російськими кадровими військовослужбовцями. У районі південніше Тельманового противник продовжує накопичувати в екстреному порядку підрозділи, які перекидали з боку Старобешевого і Амвросіївки (на даний момент – до 500 осіб, 15 ББМ, три танки, перекидання сил і засобів триває)», – йдеться у тексті.

Водночас, під Новоазовськом регулярні частини армії РФ замінюють на підрозділи найманців.

«У районі Новоазовська відзначається своєрідна ротація: частково підрозділи армії РФ з цього населеного пункту виводяться в Ростовську область (РФ), замість них з території Росії заходять підрозділи російських найманців (відзначається низький рівень оснащення та екіпіровки цих формувань)», – додав Тимчук.

Як повідомлялося, 11 лютого українська артилерія знищила блокпости терористів поблизу Саханки та Заїченка, основні протистояння цілий день тривали в районі Саханки.

Нагадаємо, 10 лютого у “Азові” заявили про початок наступу в сторону Новоазовська, взяття Павлополя та Широкиного.

Пізніше підтвердилася інформація про звільнення населених пунктів – Комінтерн, Лебединське, Бердянське, Павлополь, Широкине.

Як зазначалося, у ході наступу сил АТО під Маріуполем лінію фронту посунули на 20 км у бік Росії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру