Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2015
Автор:

В Україні відзначають 97-ю річницю бою під Крутами, який відбувся 29 січня 1918 року.

У той день під селищем Крути поблизу села Пам’ятне (130 кілометрів на північний-схід від Києва) чотирьохтисячна більшовицька армія Михайла Муравйова зіткнулася із загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва (близько трьох сотень осіб), що захищали УНР.

В ході кількагодинного бою бійці УНР завдали значної шкоди супротивнику (кілька сотень бійців), але багато з них також загинули. Їм не вдалося зупинити наступ більшовиків, але, розібравши залізничну колію, вони затримали його на кілька днів.

“Уроки, які ми виносимо з історичних подій, – і з жертовного бою студентів і гімназистів під Крутами, і з самовідданої боротьби нинішніх юнаків на Донбасі, переконують нас у тому, що держава повинна мати потужну збройну і вишколену армію для захисту своїх кордонів. Подвиги героїв часів визвольних змагань і наших сучасників стають легендами, а справа політиків – зробити все, щоб захистити Україну, кожного її громадянина”, – йдеться у зверненні спікера парламета України Володимира Гройсмана, присвяченому цьому святу.

За матеріалами: ZN.UA

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру