Козацька столиця потребує змін

Дата: 28.01.2015
Автор:

 

Олег Островський

Чужі у нас не ходять…Це гасло написано на знаменах кількох десятків жителів Чигиринського району, які в останні тижні організували щось схоже на рух опору місцевому підприємцю, а останнім часом бійцю-добровольцю батальйону «Айдар» Олегу Островському.

У районі стало відомо, що днями повинно вирішитися, хто саме очолить Чигиринську райдержадміністрацію. Островський – найвірогідніший претендент на посаду. Він і не заперечує, що вже пройшов співбесіди в Адміністрації Президента.

Наприкінці минулого тижня в Чигирині відбулося засідання Народної ради. Частина учасників зібрання не згодна з призначенням Островського. Набір вигаданих звинувачень на адресу підприємця коливався від «людина Тулуба» до «липовий учасник АТО».

Пристрасті по Островському з Чигирина докотилися до Черкас. Днями на східцях Черкаської ОДА пройшла акція жителів району, які протестували проти майбутнього призначення. «Литвин та Островський – руйнація Чигиринщини» – скандували пікетувальники (Петро Литвин – голова Чигиринської районної ради – ред.).

Хто ж, якщо не Островський? Нечисельні пікетувальники підтримують чинного голову райдержадміністрації в Чигирині Олександра Дісканта. Свій, місцевий, достойний… На відміну від Островського, бо він «аж» з Черкас.

 Однак ті, хто каламутить воду в чигиринській ступі, говорять далеко не все. Якщо по комусь в Чигиринському районі і плаче люстрація органів державної влади, то по чинному голові РДА Дісканту.

Олександр Діскант

Річ у тім, що Олександр Анатолійович Діскант – один із стовпів Партії регіонів в Чигиринському районі. І вступив він до лав партії Янукович-Тулуба ще задовго до призначення в Чигиринську РДА.

Висуванцем втікача Тулуба Олександр Діскант став ще працюючи сільським головою села Медведівка. Відданість ідеалам Януковича-Азарова, яку демонстрував Діскант, не пройшла повз увагу регіоналів.

Кадрове призначення сталося навіть незважаючи на те, що Олександр Діскант був під слідством за підозрою у вимаганні й отриманні хабара. На оперативному відео, яке широко розійшлося в Інтернеті, людина, схожа на сільського голову Медведівки Олександра Дісканта, вихваляється, що може провести будь-яке рішення сільради. Після цього – бере гроші в невідомої особи.

Справа по звинуваченню Дісканта в хабарництві перебуває ще й сьогодні на розгляді в Придніпровському районному суді. Дату засідання досі не призначено. Судова тяганина триває два роки.

Після повалення режиму Януковича та втечі з України свого політичного батька Сергія Тулуба голова Чигиринської РДА хутко вийшов з лав Партії регіонів. Це ж саме зробили люди, яких Діскант привів у районну владу. Але всі вони й на сьогодні продовжують працювати на відповідальних посадах в Чигиринському районі.

Так, «трудяться на благо району» колишні регіонали Л. Порожня (заступник голови Чигиринської РДА), Т. Кейт (керівник апарату Чигиринської РДА). Усі начальники відділів райдержадміністрації після Революції Гідності в момент «забули», як ще вчора з гордістю носили партійний квиток Партії регіонів у кишені.

А від роботи, як відомо, коні дохнуть. Тому робочий день у Чигиринській РДА починається о 8 годині ранку засіданням Народної ради. Пани погомонять до 12 години і розходяться. А з ними й уся районна державна адміністрація…

Отже, чого хочуть палкі прихильники Олександра Дісканта? Тиші в своєму болоті. Щоб можна було ходити на роботу по 4 години на добу. Щоб всі колишні пристосуванці регіонали залишалися на своїх місцях. Щоб районом керувала людина з сумнівною репутацією, яку будь-якої миті можуть усунути з посади після судового рішення (а колись таки воно буде).

Що ж до Олега Островського, то ніхто не знає, чи складеться у нього в Чигиринському районі. Хоча очевидно, що безпартійна українець, який збудував першу в Україні церкву Петра Калнишевського, відкрив у Холодному Яру музей Визвольної боротьби, видає друком всеукраїнську історично-патріотичну газету «Козацький Край», після участі у Євромайдані звів перший в Україні пам’ятник Небесній Сотні, а влітку 2014 року добровільно пішов на фронт і брав участь у бойових діях у складі добровольчого батальйону «Айдар», має право на те, щоб представляти владу оновленої України.

Звернення воїнів АТО

Звернення воїнів АТО

Джерело: www.pro-vincia.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру