Чергова поразка РФ: ПАРЄ затвердила резолюцію, у якій визнається фінансування Росією терористів на Донбасі

Дата: 27.01.2015
Автор:

Парламентська асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів ухвалила резолюцію щодо гуманітарної ситуації в Україні та біженців.

Як повідомляє кореспондент “Європейської правди”, зі 155 депутатів, присутніх у залі, 140 проголосувало “за” і лише 7 – “проти”. Резолюцію не підтримали російські депутати.

Текст був суттєво змінений під час розгляду, до нього додали декілька норм з жорсткою критикою РФ, після чого документ перетворився з суто гуманітарного на такий, що описує подробиці конфлікту та затверджує вину Російської Федерації за його ескалацію.

Зокрема, ПАРЄ закликала Росію не фінансувати тероризм в Україні. Ця норма закликає Росію “надалі утримуватися від фінансування тероризму в Україні, надавати підтримку незаконним озброєним групам, а також вплинути на них для виконання мінських угод”.

Окремою нормою резолюція закликає Росію звільнити народного депутата Надію Савченко, а також усіх інших “в’язнів війни”. Рішення ПАРЄ стверджує, що всі вони “незаконно утримуються у в’язницях РФ”.

Був суттєво змінений параграф про “так звані гуманітарні конвої”. ПАРЄ стверджує, що такі дії РФ порушують міжнародне право, і насправді ці вантажівки не є гуманітарними конвоями.

Предметом для дискусії були також декілька норм, які підтверджують незаконність анексії Криму Російською Федерацією. Росіяни пропонували видалити їх з тексту, але жодна така пропозиція не була підтримана асамблеєю.

Більшість пропозицій РФ набирала близько 20 голосів чи навіть менше – очевидно, що переважну частку їх підтримки формували російські депутати.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру