Брати Капранови звинуватили творців фільму “Секрети Бандери” в ідеологічній диверсії проти України

Дата: 27.12.2014
Автор:

Письменники Брати Капранови звинуватили авторів докудрами «Секрети Бандери», що вийшла 25 грудня на «1+1», у порушенні журналістської етики та людської моралі та заявили, що у воєнний час поява такого фільму – це «ідеологічна диверсія проти народу, який обєднався у боротьбі з загарбниками». Про це йдеться у відкритому зверненні Братів Капранових до власника «1+1» Ігоря Коломойського та генерального директора Олександра Ткаченка, яке вони поширили у Facebook та надіслали на адресу «Телекритики» й інших ЗМІ.

 Братів Капранових обурила розповідь у докудрамі про те, що Степан Бандера з дитинства займався самобичуванням, нібито усе життя присвятив звеличуванню власної персони, бив ногами вагітну дружину, був зрадником, терористом, агентом Абверу, мав проблеми з жінками і одночасно наприкінці життя прижив сина від дружини приятеля.

«Щоб закріпити у думках глядачів саме ці «істини» автори щедро використовують найбрудніші журналістські прийоми – карикатурні інсценізації, натяки та гіпотези, вправно підмішуючи сумнівної якості «пікантні подробиці» особистого життя до фактів, що дійсно мають історичне значення», – цитує Братів Капранових “Телекритика”.

 На думку письменників, проект «Секрети Бандери» є провокацією. У відповідь автор фільму Світлана Усенко наголосила: вона не ставила собі за мету ані демонізувати, ані героїзувати постать Степана Бандери, а намагалася розказати українцям про його життя. Про це йдеться в її коментарі «Телекритиці».

 Брати Капранови закликають Інститут національної пам’яті висловитися з приводу припустимості подібних підходів у дослідженнях української історії та просять професійні медіа-сайти та спільноти («Телекритика», «Дзеркало тижня», «День» та ін.) розпочати широке обговорення «з метою не допустити кісєльовщину до сучасної України».

 А від власника і керівника каналу «1+1» письменники вимагають подивитися «Секрети Бандери» й публічно висловитися щодо роботи авторів та окремо щодо впливу такого контенту на ситуацію в Україні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру