У бібліотеці “Холодного Яру” – нова книга, “Сто історій Визвольної боротьби”

Дата: 26.12.2014
Автор:

У бібліотеці Історичного клубу “Холодний Яр” у серії “Отаманія ХХ ст.” вийшла книжка Романа Коваля “Сто історій Визвольної війни” – про війну за Українську державу – від Гуцульщини до Кубані – з 1914-го до початку 1930-х рр.

Епіграфом до видання автор узяв слова козака Богданівського полку Валентина Сім’янціва: “Почеснішого нема на світі, як бути вояком і виборювати свою Батьківщину”.

Дослідження засноване на спогадах січових стрільців, вояків Армії УНР, учасників повстансько-партизанського руху та кубанських козаків. Уміщено й енциклопедичні біографії авторів спогадів та їхні світлини.

Науковий редактор Віктор Моренець, рецензенти – кандидат історичних наук Костянтин Завальнюк і кандидат філософських наук Тарас Беднарчик.

У серії “Отаманія ХХ ст.” вже вийшли у світ вийшли світ книжки Романа Коваля “Отаман Орлик”, “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею”, “Отаман Зелений”, “Іван Ремболович”, спогади Юрія Горліса-Горського “Ми ще повернемося!” та вояцькі спогади ”Медвинське повстання”.

ПАРАМЕТРИ ВИДАННЯ: Коваль Р. Сто історій Визвольної війни: Епізоди боротьби УСС, військ Центральної Ради, Армії УНР, повстансько-партизанських загонів та Кубанської армії / Р. М. Коваль. Бібліотека Історичного клубу “Холодний Яр”. – Київ: Історичний клуб “Холодний Яр”; Мистецька агенція “Наш формат”, 2015. – 368 с. – Обкладинка тверда, кольорова. – (Серія “Отаманія ХХ століття”. – Кн. 7).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру