Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко лобіює закон про козацтво

Дата: 17.12.2014
Автор:

Очільник Черкащини просить народного депутата Олега Петренка винести на розгляд Верховної Ради України відповідний законопроект. Він передбачає створення єдиної козацької організації, яка буде національним резервом українського народу. У разі загрози суверенітету держави та її конституційному ладу козаки діятимуть спільно зі Збройними Силами України, Державною прикордонною службою, Міністерством внутрішніх справ та іншими військовими формуваннями.

–       Представник козацтва повинен мати статус, а не просто бути рядженим чоловіком, – цитує Юрія Ткаченка прес-служба Черкаської ОДА. – Зараз багато козаків беруть участь у військово-патріотичному вихованні молоді, охороні громадського порядку. Також вони несуть службу на Сході у складі Національної гвардії, військових батальйонів, ризикуючи життям і здоров’ям. Проте їхні дії натепер не підкріплені законом.

На необхідності ухвалення такого закону не раз наголошували представники козацьких громадських організацій Черкащини. Зокрема, на засіданнях профільної ради обладміністрації.

–       Так, ми з Юрієм Олеговичем обговорювали це, – розповідає нардеп від Черкащини Олег Петренко. – Зараз ми з фахівцями ретельно допрацьовуємо відповідний законопроект. Ми ж не для галочки це робимо, а щоб він таки був ухвалений. Намагатимуся винести проект на розгляд Верховної Ради якомога швидше.

Нагадаємо, проект закону «Про козацтво в Україні» вже був у парламенті попереднього скликання. Однак тоді для його ухвалення забракло голосів.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру